Abone Ol

Perinçek'ten Erdoğan'a Tepki: Hayretle Karşıladım Çok Yanlış

Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Roma dönüşü gazetecilere, "Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz. demesine tepki gösterdi.

Perinçek'ten Erdoğan'a Tepki: Hayretle Karşıladım

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Roma dönüşü gazetecilere, "Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz." demesine tepki göstererek, "Hayretle karşıladım, bu çok yanlış. Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında." dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Perinçek, ABD'nin başının belada olduğunu belirterek, "Rusya’yla, Çin’le dünyanın çok büyük güçleriyle karşı karşıya olan, bölgemizde de yenilen ve tasını tarağını toplayıp gitmeyi tartışan bir Amerika var. Türkiye bu dengeleri çok iyi kullanarak buradan çıkabilir. Amerika’nın karşısında boyun eğmek için hiç bir neden yok ve Türkiye İkinci İstiklal Savaşı’ndan da büyük zaferle çıkacak o gözüküyor. Ama o zaferin maliyetlerinin düşük olması hükümetimizin kararlılığına bağlı. Ben bugünkü bocalayan politikayı çok yanlış görüyorum.” ifadelerini kullandı.


 Perinçek'in sözleri şöyle:

"Karadeniz’den, Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var"
“Türkiye 2014-2015 yıllarından bu yana Amerika’yla sorunlarını silahla çözüyor. Bu en büyük gerçeğidir Türkiye’nin. Sayın Cumhurbaşkanının Roma dönüşü gazetecilere, ‘Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz.’ demesini hayretle karşıladım, bu çok yanlış. Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük. Dedeağaç’a bu kadar ciddi bir yığınak yapılıyorsa o silahlar patlar. O silahlar oraya yığılacak ve patlamadan orada paslanacak, böyle bir ihtimal yok.”

Bugünkü bocalayan politikayı çok yanlış görüyorum

Amerika’nın başı belada, Yunanistan’la, Afganistan’la baş edemeyen bir Amerika var. Rusya’yla, Çin’le dünyanın çok büyük güçleriyle karşı karşıya olan, bölgemizde de yenilen ve tasını tarağını toplayıp gitmeyi tartışan bir Amerika var. Türkiye bu dengeleri çok iyi kullanarak buradan çıkabilir. Amerika’nın karşısında boyun eğmek için hiç bir neden yok ve Türkiye İkinci İstiklal Savaşı’ndan da büyük zaferle çıkacak o gözüküyor. Ama o zaferin maliyetlerinin düşük olması hükümetimizin kararlılığına bağlı. Ben bugünkü bocalayan politikayı çok yanlış görüyorum.”

1 saat 10 dakika ile övünme olayını çok ayıplıyorum

Erdoğan-Biden görüşmesinin 1 saat 10 dakika olması ile övünülmesinin yanlış olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, “Çok ayıplıyorum bununla övünen bir yönetimi, hükümeti. Böyle bir kamuoyunu da ayıplıyorum. Yani Biden bizle 1 saat 10 dakika görüşmüş bu mu Türkiye’nin başarı ölçüsü. Türk Milletinde kendi tarihiyle, bugünkü gücüyle bağdaşmayan, bir takım aşağılık duyguları yaratan söylemler bunları. ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ diyoruz biz, o özgüveni yok eden ve eziklik yaratan ve bir liderde olmaması gereken bir söylem. Burada Fatih Sultan Mehmet gibi ya da Alparslan gibi ama en önemlisi yakın tarihte Atatürk’ler gibi, Birinci Dünya Savaşının kahramanları gibi davranarak Türkiye buradan çıkar. Onun için ben protesto ediyorum bu 1 saat 10 dakika ile övünme olayını, ben bunun Türkiye’de kamuoyu yapılmasını, gazetelerin bununla iftihar etmelerini, hükümetinde bununla övünmesini çok ayıplıyorum.” diye konuştu.