Abone Ol

Perinçek: Muharrem İnce PKK'nın mevzilerinden TSK'ya kurşun sıkıyor!

İftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışladığı gerekçesiyle 2. Ordu Komutanı Temel Metin'e 'Apoletlerini sökeceğim' diyen Muharrem İnce'ye Doğu Perinçek'ten tepki geldi

Perinçek: Muharrem İnce PKK'nın mevzilerinden TSK'ya kurşun sıkıyor!

Ulusal Kanal'da Gün Sonu programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Perinçek,“Hiç kimsenin apolet sökme yetkisi yoktur” ifadelerini kullanırken “Muharrem İnce, PKK'nın mevzilerinden TSK'ya kurşun sıkıyor” şeklinde konuştu.

Perinçek'in açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

'PKK'NIN MEVZİLERİNDEN TSK'YA KURŞUN SIKIYOR'

“Hiç kimsenin apolet sökme yetkisi yoktur. 'Apolet sökme' Askeri Ceza Kanunu'nda düzenlenmiştir. Bir askerden rütbeyi almak için Askeri Ceza Kanunu'nun 31. 32. 33. maddelerine bakmak gerek. Eğer asker bir suçtan 1 yıldan fazla ceza alırsa apoletleri sökülebilir.

Muharrem İnce apolet sökemez. Haddini bilmeyen bir tutum içindedir. Muharrem İnce, PKK'nın mevzilerinden TSK'ya kurşun sıkıyor. Metin Temel Paşa gibi ABD'nin, PKK'nın hedefinde olan biri hakkında bu açıklamaları yapmak TSK'ya zarar verir. Metin Temel Paşa TSK'nın kahraman komutanlarından biridir.

'MUHARREM İNCE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ'

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olamaz. Türk ordusunun komutanlarıyla savaşan bir şahsın Türkiye’de Cumhurbaşkanı olma şansı yoktur. Siz kim oluyorsunuz ey Muharrem İnce, siz kimsiniz de TSK'nın kahraman subaylarının rütbelerini söküyorsunuz. Siz darmaduman olacaksınız. Buradan halkımıza sesleniyorum. Onların omzundan tutup silkeliyorum. Biz TSK'nın yanındayız, ABD'nin PKK'nın karşısındayız. Bir vatan savaşındayız. Bu savaş komutanlarla yönetilir. Muharrem İnce, ABD'nin yanında Türk ordusuna kurşun sıkıyor.

'TÜRK MİLLETİ ABD'NİN MUHARREM İNCE'YE TAKTIĞI APOLETLERİ SÖKECEKTİR'

PKK ile birlikte Türk ordusuna karşı savaştıklarını ilan etmişlerdir. Türk milleti ABD'nin Muharrem İnce'ye taktığı apoletlerini sökecek. Metin Temel'e karşı ABD'nin karalama kampanyasına katılanlar kendilerine gelsin. Burada esas mesele alkış, toplantı filan değildir. Türk ordusunun komutanın apoletini rütbesini sökeceğini söyleyen insanların karşısında olacağız. Türkiye'nin Türk ordusuna komuta edecek bir hükümete ihtiyacı var. Vatan Partisi hükümet olacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs’ta Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından organize edilen İftar yemeğine katıldı. Yemeğin davetlileri arasında 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de vardı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bu yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakiplerini eleştirdiği konuşmasını alkışladığı gerekçesiyle 2. Ordu Komutanı Org. İsmail Metin Temel'e sert tepki göstermişti.

İnce “Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim”demişti. (Aydınlık)