Abone Ol

Perinçek: Gerçek Atatürkçü olsalar Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapmazlar

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık yazarı Doğu Perinçek, cumhuriyetçi ve Atatürkçü örgütlerde sözde Atatürkçüler olduğunu, bunların "15-16 Temmuzda ABD Gladyosuna, FETÖ Darbesine karşı tavır alamadıklarını" iddia etti.

Atatürkçü olsalar Erdoğan düşmanlığı yapmazlar

Perinçek, "Diyelim o gece tavır almak zordu, bugün de tavır alamıyorlar. Ama Sakarya Savaşı üzerine nutuk atmak gerekse, hepimizin önüne fırlıyorlar" dedi.

Perinçek, "Sakarya Savaşında ve 15-16 Temmuz darbesinin bastırılmasında, aynı görev yapıldı. Her iki savaş da, Ankara’yı kurtarmıştır" dedi.

"Atatürkçü olduğunu söyleyen kimileri, 15-16 Temmuz mevzisinde bulunmaktan niçin kaçınıyorlar?" diye Soran Perinçek, bu soruya "15-16 Temmuz mevzisi ve Sakarya mevzisi" başlıklı yazısında şu yanıtı verdi:

Çünkü 15-16 Temmuzda Tayyip Erdoğan ile aynı mevzidesiniz. O mevzide Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapamazsınız, karşınızda ABD emperyalizminin FETÖ Gladyosu ve PKK/HDP var.

Bugün Sakarya hatıralarında Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın mevzisinde olmak kolay, mesele 1921 Eylülünde o mevzide savaşmaktı.

Kazanılmış savaşların yanında olmak kolaydır. Bedeli yoktur, ödülü çoktur.

Yapılan savaşı kazanmak ise zahmetlidir ve kimi zaman ölümü göze almayı gerektirir. Bu nedenle mesele, günün Sakarya mevzisinde bulunmaktır.