Abone Ol

Penis oyuncak isyan ettirdi!

Hasbro'nun yeni oyun hamuru seti tartışmalara neden oldu. Ebeveynler, "oyuncağın penise benzemesi" nedeniyle firmayı eleştiri yağmuruna tuttu.

Penis oyuncak isyan ettirdi!

ABD ’li oyuncak firması Hasbro’nun piyasaya sürdüğü yeni bir oyuncak tepki çekti. Oyun hamurundan pasta süsleme setinin parçası olan bir oyuncağın “penise benzemesi” nedeniyle piyasadan çekilmesi talep ediliyor.

Daily Mail ’de yer alan habere göre, çocuklarına 20 dolardan satışa çıkarılan Sweet Shoppe Cake Mountain Playset’i alan ebeveynler, paketi açınca büyük şaşkınlığa uğradı. Pasta süsleme aparatı olarak tasarlanan oyuncağa sosyal medyadan tepki gösteren Mari Ramirez, “Bir müşterinin yanı sıra bir anne olarak büyük hayal kırıklığına uğradım. Çocuklarım sizin ürünlerinizi seviyor. Ürünlerinizi almadan önce tekrar kontrol etmek zorunda kalmam çok üzücü. Lütfen bu ürünü değiştirin” ifadelerini kullandı.

'OYUNCAK AÇIKÇA UYGUNSUZ'

Oyuncağı alan bir başka ebeveyn Diane Goss ise, Hasbro’ya, “Bu oyuncak o kadar açıkça uygunsuz ki, firmanızda hiç kimsenin bunun onaylanmasını engellememesine inanmakta güçlük çekiyorum” yazarken, Jennifer Turner, “Bu hiç normal değil, bu bizim Noel’imizi mahvetti” dedi.

Öte yandan, oyuncaktan şikayetçi olmayan ebeveynlerin de olduğu belirtildi. Sosyal medyadaki XZY adlı kullanıcı, “Tüm bu insanlar şikayet ediyor. Eminim ki sizin çocuğunuz bu şeklin ne anlama gelip gelemeyeceğini bilmiyor. Bu konular yetişkinlere aittir. Muzların da farklı bir şekilde yapılmasını isteyecekleri günü bekleyin” ifadelerini kullandı. Bir başka ebeveyn Kasey Marie ise, “Oyuncağın neye benzediğini fark ettik, ancak rahatsız değiliz çünkü bu bir oyuncak. Bundan olay çıkaranlar, her şeyde şikayet edecek bir yön bulmaya çalışanlardır” sözleriyle şikayetçi olmadığını belirtti.

ÜCRETSİZ DEĞİŞİM YAPABİLECEKLER

Şikayetler üzerine oyuncağın farklı bir tasarımını piyasaya süren Hasbro’nun bu tasarımı için ise “muza benziyor” yorumu yapıldı. Firma, tepki gösteren kullanıcıların eski oyuncağı yenisiyle ücretsiz olarak değiştirebileceğini vurguladı.