Abone Ol

Pelin Batu'ya yapılan zorbalık yıllar sonra yine gündem oldu

Pelin Batu'nun yıllar önce Murat Bardakçı ve akademisyen Erhan Afyoncu'yla birlikte sunduğu Tarihin Arka Odası programının bir bölümünde maruz kaldığı zorbalık ve ayrımcılık dün Twitter'da yeniden gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'ya tepki gösterdi.

Pelin Batu'ya yapılan zorbalık yıllar sonra yine gündem oldu

Oyuncu ve tarihçi Pelin Batu’nun, Murat Bardakçı ve akademisyen Erhan Afyoncu’yla sunduğu ve 2015 yılında yayından kaldırılan Tarihin Arka Odası programının bir bölümünde maruz kaldığı zorbalık, dün Twitter’da yeniden gündem oldu.

Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, ‘Sosyal Tarih’ konusunun tartışıldığı programda iğneleyici ve alaycı tavırlarla Pelin Batu’nun sözünü kesiyor. Bu ayrımcı ve alaycı tavırlara öfkelenen Batu’nun uyarılarına rağmen ikili zorbalıklarını sürdürüyor.

Söz konusu programa ait videonun Twitter’da yeniden gündem olmasının ardından çok sayıda kullanıcı Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu’ya tepki gösterdi.

Pelin Batu da sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak, “Bu kadar yıl sonra bile izlerken sinirlendim” yorumunda bulundu.

Batu, 2011 yılında Murat Bardakçı’yla yaşadığı bir tartışmanın ardından programdan ayrılmıştı.