Abone Ol

Pelikancı yazara göre Gezi ruhu faşizmin ayak sesiymiş

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde,Gezi olaylarının hükümeti devirme amaçlı olduğunu iddia ederek, "Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti. Gezi olayları milleti 'devasa bir faşizm' ortamına mahkum etti'' dedi.

Pelikancı yazara göre Gezi ruhu faşizmin ayak sesiymiş

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Gezi olaylarının milleti 'devasa bir faşizm' ortamına mahkûm ettiğini savunduğu yazısında, "Haklı gördükleri 'devrimci şiddeti' hükümet devirmecilik adına savunduklarını, Başbakan ile on saat toplantı yapıp işgale son verme sözü verip ertesi gün caydıklarını, dahası üç yıl sonra faşistlerin tankları gerçek anlamda milletin karşısına dikilmişken çöp arabalarına kafa tutanların balkonlardan alkışladığını unutacağımızı sanıyorlar. Unutmadık." ifadelerini kullandı.

Hilal Kaplan, Gezi olaylarının hükûmeti devirme amaçlı olduğunu iddia ederek, "Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti. Mısır darbesiyle eşzamanlı hükümeti devirmeye kalkmanız da ve sadece 5 ay sonra FETÖ'cülerin ilk kalkışması 17-25 Aralık'ı yaşamamız da sizi yönlendiren küresel efendilerinizin planı dahilindeydi.

Gezi'nin sizin için tek kazanımı CHP'yi HDP'ye, HDP'yi CHP'ye ve İYİ Parti'yi ikisine de oy verdiren bir zemine çekecek toplumsallığın başlangıcı oldu. Bozkurt ve HDP'nin zafer işaretleri, Atatürk ile Öcalan afişleri ilk kez orada yan yana geldi." diye yazdı.

Yazının devamı için TIKLAYIN