Abone Ol

Pedofiliyi savunan Yobaz İmam Dörtbudak Karma Eğitimi Hedef Aldı

Kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camii İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, şimdi de karma eğitimi hedef aldı.

Pedofiliyi savunan Yobaz İmam Dörtbudak Karma Eğitimi Hedef Aldı

Türkiye, tarikat ve cemaatlerin eğitimdeki etkisini tartışırken, pedofiliyi savunan imam Mehmet Şükrü Dörtbudak şimdi de karma eğitimi hedef aldı.

Dörtbudak verdiği vaazda, “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Birlik Sendikası’ndan Nihan Soycan, imamın karma eğitimi hedef almasına tepki gösterdi. Özbay, “İmam Dörtbudak’ın karma eğitimi hedef alan vaazı suçtur. Böyle bir vaaz verilmesine müsaade eden ya da bu vaazdan sonra harekete geçmeyen yöneticiler de bu suça ortak olmaktadır” dedi.

Karma eğitim karşıtı söylemlerin yeni olmadığını belirten Soycan da, “Türkiye eğitim sistemi yıllardır gericiliğin ve piyasacılığın kuşatması altında. Bir taraftan tarikat, cemaat, dinci kuruluşlar aracılığı ile karma eğitim ve eğitimde laiklik hedef alınıyor. Hızla imam hatipleşiliyor, değerler eğitimi adı altında zorunlu din dersleri dayatılıyor, MEB kaynakları gerici vakıf ve derneklerle imzalanan protokollere savruluyor” ifadelerini kullandı.

***

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Mevlana Halid Camii İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’ın kadınları ve çocukları hedef aldığı ortaya çıkmış, Dörtbudak konuyla ilgili konuşmalarının görüntüsünü, sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

İlgili görüntüde Dörtbudak, kadınların tayt giymesiyle ilgili şunları söylemişti:

“Geçenlerde hanımla beraber dedik ‘Çarşıda biraz alışveriş’ yapalım. Ama yola çıktık ne çıkalım, yani çıktığına bin pişman oluyorsun. Gözünü yerden kaldırmayacaksın ancak kafana ne çarparsa önüne duvar mı geliyor? Kadın mı geliyor? Kim geliyor çarpacaksın yani. Kız çocuğunu görüyorum, zavallı eğitilmemiş, ana-baba öğretmemiş. Bacağında bir tayt, ince, ten rengi, başında da başörtüsü. ‘Kızım yazık günah değil mi? Niye ayağına bir pijama, bir etek giymedin?’ dedim. ‘İşte pijamam var’ dedi. Onu pijama zannediyor, onu örtü zannediyor. Bütün vücudunun hatları, avret yerinin her tarafı ortada belliyken, daracık ve sımsıkı olan, ten renginde olan, vücudunun her şeyini belli eden bir şeyi Allah aşkına söyleyin giysi olabilir mi, örtünme olabilir mi?

Bayram vesilesiyle görüyoruz sokaklarda, kız çocuklarına giydirdikleri elbiseler. Aman yarabbi. ‘E çocuktur.’ Çocuktur var mı? Çocuk kendinden alıştıracaksın. Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık, atlet gibi elbiseler, mini etek bacak açık ondan sonra pedofili suçtur. Pedofili akımı sen körüklüyorsun. Sen insanların gözüne tahrik edici şeyler ortaya koyarsan, batının getirdiğinden giysiyi, edebi, ahlakı aileye koyarsan, çoluk çocuğuna yaşatırsan tabii ki toplum bozulur, tabii ki pedofilik suçlar da artar. Tavşana kaç diyoruz, tazıya tut diyoruz. Önce suçu, eylemi oluşturacak ortamları yok etmek lazım"

Dörtbudak, ifadelerinin ardından ardından gözaltına alınmıştı. Dörtbudak, Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.