Abone Ol

Pedofili nedir? Bir pedofil kendisini nasıl belli eder?

Tüm Türkiye'yi sarsan Irmak Kupal cinayetinde gündeme gelen pedofil teşhisini gelin birlikte tanıyalım.

Pedofili nedir? Bir pedofil kendisini nasıl belli eder?

Bilindiği üzere Manisa'da 3,5 yaşında ki Irmak'ı tecavüz edip sonrada boğarak öldüren cani Himmet A.'ya pedofili teşhisi konulmuştu. Gündemimize hızla oturan bu konuyu bizler de sizin için kaleme aldık. Peki pedofili nedir ? Hastalık mıdır yoksa suç mudur?

Türkçeye, İngilizce ‘’paedophilia’’ kelimesinden geçen pedofili sözcüğünün kökeni Yunanca paid (çocuk) ve philia (sapma, düşkünlük) sözcüklerinden oluşur. Daha çok erkek erişkinlerde görülen pedofili nadiren de olsa kadınlarda da görülebilir. Pedofililerde cinsiyet ayrımı yoktur. Bu kişiler her iki cinse de yönelebilir. Dünya üzerinde bilinen en ağır ve kabul edilemez suçdur.
Pedofilinin suç mu hastalık mı olduğu yıllardır tartışılan bir konudur. pedofili genel tanımında hem suç hem de cezai indirimi olmaması gereken bir hastalık olarakta isimlendirilir
yetişkin bireyler tarafından, karar verme yeterliliği ve olgunluğu bulunmayan ergenlik öncesi kız veya erkek çocuklarına dönük cinsel eğilim duyma vakası. psikolojik bozukluk. bu rahatsızlık, çocuklara yönelik suçların en önemlilerinden de biridir. çocukta çok ciddi travmalara neden olabilir, ruh ve beden sağlığı üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir.

Cezai yaptırımı nedir?

Son dönemde kimyasal hadım denilen yöntemle önüne geçilen psikolojik bozukluk. bir tür hormon kokteyli hazırlanarak kişiye şırınga ediliyor ve kişi hiçbir cinsel dürtü, istek ya da fantezi kuramıyor. her hafta uygulanması gereken ilaç özellikle bu tip hastaların çok görüldüğü amerikada mahkeme kararıyla uygulanabiliyor.

suç niteliksiz şekilde işlenirse 3 yıldan 8 yıla kadar, vücuda bir organ veya sair cisim sokmak şeklinde gerçekleşirse 8 yıldan 15 yıla kadar bir hapis cezası öngörülüyor bizim kanunumuzda.. ayrıca verilecek ceza; suç yasada sayılan kimseler tarafından işlendiğinde (baba,üvey baba, evlat edinen, bakıcı.......vs.) yarı oranında, cebir ve şiddet kullanılarak işlendiğinde yarı oranında arttırılırken, suçun sonunda çocuğun beden ve ruh sağlığı bozulmuş ise 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilir. mağdurun bitkisel hayata girmesi ya da ölmesi durumunda ise verilecek ceza ağırlaştırılmış müebbet hapistir...
’Örneğin Çek Cumhuriyeti’nde pedofili suçlularına cerrahi kastrasyon uygulanıyor, yani ameliyatla testisler çıkarılıyor. ABD’nin bazı eyaletlerinde pedofili suçluları idamedilirken bazı eyaletlerde suçluya 2 seçenek sunulu yor; hadım cezası ya da 20 yıl hapis cezası… Bazı ülkelerse cezalandırmak için pedofili hastasının ikinci bir suç işlemesini bekliyor. Pedofiller fırsat bulduğunda suçunu tekrarlayacağı için bu yöntem sağlıklı değil, ikinci bir kurban verilmesini beklemektense bu suçluların toplumdan tecrit edilmesi en iyi çözümdür’’

Hastalık mı Suç mu?

Ne yazık ki şunu eklemekte fayda vardır ki; pedofiliden müzdarip insanlar iyileşmezler. tedavi görseler dahi bu tedaviler sadece Kendilerini baskılamaya yarar. ve eğer kurtulduğunu iddia eden ve iddia edilen biri varsa o mucizedir ya da gerçekten kurtulmamıştır.
Cinsel saldırlar farklı şiddet ve derecelerde olabilir. Cinsel istismar olayları "Saç okşamayla" başlayan ve cinsel organların ellenmesi veya çocuğu cesaretlendirmek için aynı şeyleri kendi cinsel organına yapma ve çok daha ender görülse de cinsel birleşmeye kadar yayılan bir aralıkta gerçekleşiyor. Cinsel taciz söz konusu olduğunda genel olarak yakınlaşmanın adım adım geliştirilmesi yoluyla gerçekleşiyor. Diğer yetişkinler tarafından fark edilmemesi durumunda pedofili hastalarının ilişkileri haftalarca aylarca veya yıllarca sürebilir.

Pedofili hastalığının nedenleri nelerdir?

Çocukluktaki kendi cinsel istismarı

Travmatik anne ilişkisi

Narsistik Obje Seçimi

Sorunlu Triyangülasyon (Üçgen kurma)

Kişilik Bozuklukları