Abone Ol

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine silahlı saldırı: 3 ölü var, saldırgan kim çıktı?

Fransa'nın başkenti Paris'te şehir merkezinde silahlı saldırı meydana geldi. Üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda, 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Fransa basını, saldırının Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınında gerçekleştirildiğini aktardı.

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine silahlı saldırı: 3 ölü var, saldırgan kim çıktı?

Reuters'ın aktardığı habere göre, Paris'in Rue d'Enghien bölgesinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Fransız BFM TV'nin aktardığına göre ise, silahlı saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybederken, birden fazla yaralı olduğu kaydedildi. 

Le Parisien gazetesi, saldırının Ahmet Kaya Kültür Merkezi çevresinde gerçekleştiğini aktardı. Le Parisien’in polis kaynaklarına dayandırdığına göre, saldırganın 69 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Fransız basınında, saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

RTL radyosunun aktardığına göre, olay yerindeki tanıklardan biri, sokakta yedi ila sekiz el ateş edildiğini ifade etti.

Saldırganın saldırıyı neden gerçekleştirdiği belirlenemezken görgü tanıkları, saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni hedef alarak ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini söyledi.

Paris Savcısı Laure Beccuau, saldırganın geçen yıl bir göçmen kampında çadırlara kılıçla saldırmaktan hapis cezası aldıktan sonra serbest bırakıldığını doğruladı.

Saldırının gerçekleştiği bölgenin Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, saldırganın da olay yerinde yaralandığını söyledi. Belediye Başkanı, Ahmet Kaya Kültür Merkezi, bir kuaför ve bir restorana ateş açıldığını söyledi. 

Paris polisi, halktan bölgeden uzak durmasını talep bir mesaj yayımlayarak operasyonun sürdüğünü duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in olay gerine gideceği bildirildi.