Abone Ol

Pargalı'nın resti işe yaradı! Okan Yalabık ne kadar kazanıyor?

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Pargalı İbrahim'i canlandıran Okan Yalabık; Ya beni öldürün diziden ayrılayım, ya da ücretimi yükseltin dedi, istediğini aldı.

Pargalı'nın resti işe yaradı! Okan Yalabık ne kadar kazanıyor?

Muhteşem Yüzyıl isimli dizide ’Pargalı İbrahim’ rolünü canlandıran genç oyuncu Okan Yalabık istediğini böyle aldı.


Tarihte, Kanuni Sultan Süleyman’a ’Has Odabaşı’sı olarak hizmet eden Rum devşirmesi Pargalı İbrahim, Hürrem Sultan’ın yön vermesiyle Padişah tarafından öldürtülmüştü. Bunu bilen ve bölüm başına 8 bin lira kazanan Okan Yalabık, dizide kendisinin çok etkili bir rolü olduğunu belirterek geçtiğimiz hafta yapımcıdan zam talep etti. Yapımcıya, "Ya beni öldürün diziden ayrılayım, ya da ücretimi makul bir seviyeye yükseltin" diye restini çekti.

Oyunculuğu seyirciler tarafından çok beğenilen ve diziye katkısı büyük olan Yalabık’ın bu resti işe yaradı ve yapımcısı haftalık ücretini 8 bin liradan 15 bin liraya çıkardı.


Pargalı İbrahim, tarihi gerçekler gereği bir süre sonra Yeniçeriler tarafından öldürülecek ve Okan Yalabık böylelikle diziye veda edecek. Ancak bu gerçekleşene kadar Okan Yalabık’ın ücretinde anlamlı bir artış görülecek. Kanuni’yi canlandıran Halit Ergenç ise bölüm başına 30 bin lira kazanıyor.

Cannes’da düzenlenen 2011 MIP TV Televizyon Fuarı’nda ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin dünya lansmanı gerçekleşti. Geceye onur konuğu olarak dizide Kanuni’yi canlandıran Halit Ergenç ve Hürrem Sultan’ı oynayan Meryem Uzerli de katıldı.

Halit Ergenç, "Bu gece için bizler çok heyecanlıyız. Burada da gördüğümüz büyük ilgi bizi çok mutlu etti. Tarihi bir dizi yapmak günümüz dizisi yapmaktan daha zevkli Padişahı bugüne yansıtabilmek insana büyük bir heyecan veriyor" dedi.

Meryem Uzerli ise "Bu dizide olduğum için çok mutluyum. Hayatımda Hürrem öncesi ve sonrası çok şey değişmedi. Sadece insanlar çok daha iyi davranıyorlar bana. Her yerde sevgilerini gösteriyorlar. Bu ilgiyi Cannes’da bile yaşamak beni çok sevindirdi" diye konuştu.

İzzet Pinto ve TIMS Yapım’ın sahibi Timur Savcı da dizi için yüzlerce randevulu görüşme yaptıklarını ve 20’yi aşkın ülkenin proje ile çok yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Bugün