Abone Ol

Param olmadığında fuhuş yaparım!

Adana'da Suriyeli kadına fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 2 yıl yedişer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Param olmadığında fuhuş yaparım!

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Sündüs M. (57) ve Alaaddin T. (49) ile avukatlar katıldı.

Sanık Sündüs M, suçlamaları kabul etmeyerek, "Paraya ihtiyacım olduğunda fuhuş yaparım. Alaaddin beni arayarak, evi müsait olmadığı için birkaç gün misafirlerini evimde ağırlamak istediğini söyledi, kabul ettim. Söz konusu kadına fuhuş yaptırmadım" diye konuştu.

Sanık Alaaddin T. ise yaklaşık 2 yıldır tanıdığı Suriyeli çifti akrabalarının yanına götürmek için Hatay'dan Adana'ya getirdiğini ileri sürdü.

Çifti fuhşa teşvik etmediğini öne süren Alaaddin T, "Yusuf'u yaklaşık 2 yıldır tanırım. Yusuf'u ve ailesini arabama aldım, yol üzerinde de kız kardeşimi alarak Adana'ya doğru yola çıktım. Adana'ya vardığımızda Yusuf, akrabasının telefonu açmadığını ve kalacak yeri olmadığını söyledi. Ben de Sündüs'ü arayıp durumu anlattım. Yusuf ve ailesini akrabalarına ulaşıncaya kadar misafir etmesini istedim. O da kabul edince Yusuf'u ve ailesini Sündüs'ün evine götürdüm. Kesinlikle fuhşa teşvik etmedim" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında "fuhşa teşvik ve fuhuş yaptırma" suçlarından 2 yıl yedişer ay hapis cezası verdi.

Merkez Seyhan ilçesinde 8 Mart'ta evde fuhuş yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda Sündüs M. tutuklanmış, Alaaddin T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Fuhşa zorlandığı öne sürülen Suriyeli H.A, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki çadır kente gönderilmiş, sanıklar haklarında "insan ticareti yapma ve fuhşa teşvik etme veya yaptırma, aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından on altışar yıl hapis cezası istemiyle dava açılmış, yargılama sürecinde Sündüs M. tahliye edilmişti.

Vatan