Abone Ol

Pandemide Vatandaşa 10 Milyar Destek, 20 Milyar Ceza

Eski CHP milletvekili Berhan Şimşek, koronavirüs salgını sürecinde yurttaşa kesilen cezanın toplam 20 milyar lira olduğunu söyledi.

Pandemide 10 Milyar TL Destek, 20 Milyar TL Ceza

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu. Şimşek, salgın döneminde yurttaşlara kesilen cezanın 20 milyar lira olduğunu söyleyerek, "Mart 2020'de 1.2 milyar, 2021 Ocak'ta 1.2 milyar toplamında 20 milyar. Yani halka pandemi döneminde verdiklerinden daha fazla ceza kesmiş bir yapı var" dedi.

Türkiye'de koronavirüs salgını sürecinde yurttaşlara yalnızca 10 milyar lira destek sağlanmıştı.

Şimşek şöyle devam etti:

'Sizin ciğerinizi sökeceğiz' deniliyor halka. Halk ise, "Şu sandığı koy, siz mi bizim ciğerimizi sökeceksiniz yoksa biz mi sizi aşağı alacağız" diyor. Gelinen nokta bu, o yüzden maçı erteliyorlar. Burada ülkenin bekası, geleceği, huzuru, mutluluğu değil 'Biz iktidarımızda ne kadar kalabiliriz' anlayışı var. Lale devri yaşıyoruz biz. 1100 odalı saraydan bakınca dünya başka gözüküyordu, Van'daki saraydan bakılınca başka.

Şimdi de 300 odalı yazlık saray. 130 futbol sahası büyüklüğünde, 92 dönüm. Kumlar nereden geldi merak ediyorum? Mısır'dan mı geldi yoksa Salda Gölü'nden mi geldi? Bunları yaşayanlar utanmadan, "Porsiyonları küçültün, harcamaları azaltın" diyorlar. Nasıl insanlar bu işlerden çıksın?

Siyaset çalmayacak, dürüst, ahlaklı olacak. Namuslu siyasetçiler var bu ülkede. CHP Genel Başkanı kimse kalkıp bir şey söyleyebiliyor mu? Bagajı boş...

HALKTV