Abone Ol

Pandemi Şartları Ofise Dönüş Masraflarını Artırdı

Pandemi sebebi ile maske, dezenfektan, havalandırma masrafları şirketlerin ofis maliyetlerini artırdı.

Pandemi Şartları Ofise Dönüş Masraflarını Artırdı

Koronavirüs nedeniyle bir dönem uzaktan çalışan, daha sonra ofise dönen şirketlerde ofis masrafları giderek artmaya başladı. Öte yandan Koronavirüs’ün hızla yayılan Omicron varyantının ofislere dönüşü bir kez daha tersine çevirmesi bekleniyor.

The New York Times gazetesinde yer alan haber, ABD’de ofis çalışanlarının pandemide aşılama süreciyle dönmeye başladığı ofislerde, masrafların giderek arttığı tespitini aktardı.

Pandemi nedeniyle ofislere daha güçlü havalandırma sistemlerine ve daha geniş açık alanlara ihtiyaç duyulması, çalışanların dönüşüne hazırlığın öne çıkan masrafları olarak gösterildi. Yeni temizlik hizmetlerinin de pandemi öncesi döneme göre masrafları artırdığı belirtildi.

Çoğunlukla hibrit sisteme geçen ofisler, tam kapasite çalışmasa da azalan kahve, kalem, kağıt masraflarının yerini maske ve dezenfektan aldı.

Cornell Üniversitesi Endüstri ve Çalışma İlişkileri Bölümü’nden Nellie Brown, çalışanların hava kalitesine hiç olmadığı kadar önem verdiğini söyledi. Brown “Havalandırma sisteminize yatırmadığınız parayı hasta çalışanlarınıza harcayabilirsiniz” dedi.

Çok sayıda şirket aşılama süreçlerinden sonra ofislere dönse de Omicron varyantının hızla yayılmasının yeniden şüphe doğurduğu vurgulandı.