Abone Ol

Pakistan İran topraklarındaki terör hedeflerini vurdu

İran, salı günü Pakistan topraklarında İsrail bağlantılı olduğunu söylediği hedeflere saldırmıştı. Tahran Pakistan'da İsrail bağlantılı olduğunu belirttiği hedeflere saldırdıktan iki gün sonra Pakistan, İran'da 'ayrılıkçı milislere' yönelik bir saldırı düzenledi. 

Pakistan İran topraklarındaki terör hedeflerini vurdu

İran medyası, saldırıda birkaç füzenin Pakistan'la sınır paylaşan Sistan-Belucistan bölgesinde bir köyü vurduğunu ifade etti. Haberlerde saldırıda 3 kadın ve 4 çocuğun öldüğü, hiçbirinin İran vatandaşı olmadığı ifade edildi. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ''Bir dizi yüksek koordineli ve spesifik hedefli saldırıda teröristlerin saklanma noktaları vuruldu. İstihbarat temelli operasyonda bir grup terörist öldürüldü'' açıklamasında bulundu.

''Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne tamamıyla saygı duyuyor'' denilen bakanlık açıklamasında, ''Bugünkü hamlenin tek amacı Pakistan'ın güvenliğini ve ulusal çıkarlarını korumaktı. Bu bizim için en önemli şeydir ve taviz verilemez'' ifadeleri kullanıldı.

Reuters'a konuşan bir Pakistan istihbarat kaynağı, saldırının bir askeri uçakla düzenlendiğini ifade etti.

Kaynak, hedeflerin Pakistan'daki Belucistan bölgesi için bağımsızlık isteyen Belucistan Kurtuluş Cephesi'ne ait olduğunu belirtti. 

İran, salı günü Pakistan toprakları için İsrail bağlantılı milis üsleri hedef aldığını söylemişti. Pakistan saldırılarda sivillerin vurulduğunu ve iki çocuğun öldürüldüğünü; Tahran'ın sorumlu tutulacağını ifade etti.

İslamabad, çarşamba günü Tahran büyükelçisini geri çağırdı. 

Pakistan ve İran'ın geçmişte de sarsıntılı ilişkileri olsa da, salı ve bugünkü saldırı son yıllarda sınır ötesi karşılıklı yapılan ilk atışlar oldu.