Abone Ol

Öztürk Yılmaz Ülkü Ocakları kapatılsın dedi, MHP'den yemediği hakaret kalmadı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz sosyal medyadan Ülkü Ocakları'yla ilgili MHP'lileri kızdıracak bir açıklama yaptı, Ülkü Ocakları'na yönelik çok ağır suçlamalarda bulunarak "kapatılmalı" dedi. MHP'den açıklamalar peş peşe geldi ve Öztürk Yılmaz'a sert cevap verildi. Sosyal medyada hakaretler havada uçuştu.

Öztürk Yılmaz Ülkü Ocakları kapatılsın dedi, MHP'den yemediği hakaret kalmadı

Sinan Ateş cinayeti nedeniyle son günlerde tartışılmaya başlanan Ülkü Ocakları'yla ilgili MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli dün bir açıklama yapmış ve "Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındadır. Gelişmeler karşısında ölçüsüz ve öfkeli olmaya gerek yoktur." demişti.

Ülkü Ocakları'yla ilgili fitili ateşleyen bir açıklama da Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'dan geldi.

Yılmaz, Ülkü Ocakları'na yönelik sosyal medya üzerinden çok sert suçlamalar yöneltti ve kapatılmasını istedi.

Devlet Bahçeli, Ülkü Ocaklarına sahip çıkıp uyardı: Ölçüsüz ve öfkeli olmaya gerek yokGündem

Şimşekleri bir anda üzerine çeken Öztürk'e MHP'li yöneticilerden sert cevap geldi hakaretler havada uçuştu.

Öztürk Yılmaz, X'ten yaptığı açıklamada "Ben idealine samimi bağlı ve şiddeti reddeden vatansever ülkücüleri tenzih ediyorum. Onlara tek sözüm yok ve olamaz da! Çok iyi dostlarım var ve samimi insanlar! Konu ülkücüler değil, Ülkü Ocakları. Ülkü Ocakları kapatılmalı!" ifadelerini kullandı.

MHP'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da söz konusu paylaşımı alıntıladı ve Öztürk Yılmaz'a yönelik sert ifadeler kullandı.

“Ülkü Ocakları Kapatılsın” diyebilen çakal yüreği yutmuş ifadesini kullanan Karakaya "Türk milleti; vatanına, milletine, dinine sahip çıkan ve bu değerler uğrunda serden geçebilen, şehadete giderken dahi “kızıl elmaya kızıl elmaya” diye haykırabilen, gençliğe Türkiye Yüzyılını Türk Devri yapma şuuru aşılayan Türk Gençliğinin eğitim ve kültür yuvası Ülkü Ocaklarını da bilir, Musul'daki stratejik rezilliğinden dolayı seni de..! Rezilliğinle ünlendin, zırvalarınla kepaze oldun!" dedi.

Öztürk Yılmaz da aynı sertlikle Karakaya'ya cevap verdi ve "Şu üsluba bak! Terör estiriyor aklınca! Senin feriştahın gelsin! Sen kimsin de kimi tehdit ediyorsun? Bu yazdıklarını da unutma!" ifadesini kullandı.

Bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den geldi.

Yönter, Öztürk Yılmaz'ın ifadelerini alıntıladı ve "Musul Konsolosluğu’nu kapatmıştın, Ülkü Ocakları’nı feriştahın(ız) gelse kapatamaz…Aklını peynir ekmekle yeme, git muhasebe defterini kapatmayı dene…Geri bas muhasebeci Kenan…Aklının ve ahlakının yetmediği konularla ilgili de ahkam kesme…" dedi.