Abone Ol

Özlem Özdil Kimdir, Kaç Yaşında? Özlem Özdil Nereli?

Star ekranlarında yayınlanmaya başlayan "Kuzeyin Oğlu Volkan Konak" program konuğu olan Özlem Özdil’in hayatı araştırılmaya başlandı Peki, Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında? Özlem Özdil nereli?

Özlem Özdil Kimdir, Kaç Yaşında? Özlem Özdil Nereli?

Özlem Özdil bu akşam, "Kuzeyin Oğlu Volkan Konak" müzik programına konuk oluyor. İşte Özlem Özdil’in hayatına dair detaylar..

ÖZLEM ÖZDİL KİMDİR ?

Özlem Özdil, 8 Aralık 1979 yılında Almanya'nın Hannover kentinde doğdu. Babasının ismi Veli Özdil annesinin ismi ise Nadide’dir. Dedesi Aksaray’dan zamanında İzmir'e göç etmiştir. Halk ozanı olan babası Dursun Özdil'den ilk bağlama ve repertuvar derslerini aldı.

Sinan Çelik'in kendisini keşfetmesi ile birlikte 17 yaşında Türkiye'ye geldi. Sesinin güzelliği ve bağlama çalmadaki yeteneğini Sinan Çelik, Musa Eroğlu, Güler Duman, Çetin Akdeniz ve Güray Hafiftaş gibi duayenler ile yaptığı ortak çalışma ile daha da geliştirdi.

Çok iyi Almanca, İngilizce ve iyi Fransızca biliyor. Başta TRT kanalları olmak üzere özel kanallarla birlikte yüzlerce televizyon programına çıkmıştır. Aktif olarak da Radyo / Televizyon Programları, Konser & Festivallere katılmaya devam ediyor.

ÖZLEM ÖZDİL DİSKOGRAFİ

Özlem Özdil Hoy Nani - Şubat 2012

Özlem Özdil & Güler Duman - Yollarına Kar mı Yağdı - Ekim 2006

Özlem Özdil Zamansız Yağmur - Kasım 2004

Özlem Özdil Gönlüm Dağlarda - Ağustos 2000

Özlem Özdil Yürü Be Haydar - Nisan 1998

Özlem Özdil Uzakların Türküsü - Temmuz 1996