Abone Ol

Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı ve Ahmet Hakan Erdoğan’ı niye alkışladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvanlara işkence ederek öldürenlerle ilgili son dönemlerde medyaya yansıyan haberlere dikkati çekerek, "Yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaları da artırın" dedi, 3 önemli yazar Erdoğan’ı alkışladı.

Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı ve Ahmet Hakan Erdoğan’ı niye alkışladı?

Erdoğan'ın açıklamalarını Hürriyet yazarları Ahmet Hakan, Ertuğrul Özkök ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşesine taşıyarak yorumladı.

Fatih Altaylı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum; ağzına sağlık

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yazısında bir tilkinin öldürülüp trafik tabelasına asıldığı bir fotoğrafa yer vererek, "Biz zavallı tilkiyi değil, insanlığımızı öldürüp tabelaya asmışız.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hayvan hakları yasası konusunda kürsüden yaptığı çok açık, çok net uyarı ve çağrı için kutluyorum. Ağzına sağlık" dedi.

Fatih Altaylı, Türkiye'de yaşanan hayvana şiddet olayını köşesine taşıyarak yorumladı.

Fatih Altaylı şunları yazdı:

"Görevi gereği bir süredir yurt dışında yaşayan bir dostum yolladı dün bu fotoğrafları.

Biri yaşadığı ülkeden diğeri Türkiye’den.

Şöyle demiş:

Sen yazılarında insanlıktan bahsedip duruyorsun.

Bak bu bizim evin yakınındaki bir park. Tilkiler geziyor. Mahalleli onlar için yemek bırakıyor. Diğerini ise senin de yazdığın gazetenin internet sitesinde gördüm bugün. Tilkiyi öldürüp trafik tabelasına asmışlar. Biri Avrupa’nın göbeğinde bir şehir, diğeri Türkiye’de doğa ile iç içe bir köy."

Sevgili dostum haklı.

Biz zavallı tilkiyi değil, insanlığımızı öldürüp tabelaya asmışız.

NOT: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hayvan hakları yasası konusunda kürsüden yaptığı çok açık, çok net uyarı ve çağrı için kutluyorum. Ağzına sağlık".

Fatih Altaylı'nın "Tabelaya astığımız halimizdir" başlığıyla (20 Ekim 2018) yayımlanan yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Ahmet Hakan: Teşekkürler Cumhurbaşkanım

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Erdoğan'ın hayvan haklarını yenide gündeme taşıdığını belirterek, Tam da “Seçim bitti, bütün bunları unuttu” diyecektik ki...Konuyu gür bir seda ile gündeme taşıdınız. Ha gayret Sayın Cumhurbaşkanı’m, ha gayret!" diye yazdı.

Ahmet Hakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, yazısında şu ifadelere yer verdi: "

Teşekkürler Cumhurbaşkanım

Seçim öncesi...

Hayvan haklarını gündeme getirdiniz.

Adalar’daki zavallı atlara sahip çıktınız.

Kedi ve köpeklerle çekilen fotoğraflarınızı paylaştınız.

Tam da “Seçim bitti, bütün bunları unuttu” diyecektik ki...

Dün çıkıp...

Konuyu gür bir seda ile gündeme taşıdınız.

“Hayvanları koruma yasası çıkmalıdır” dediniz.

Siz el atmazsanız, siz yönlendirmezseniz, siz öncülük etmezseniz bunların hayvanları koruyan yasayı çıkarmak için kılları bile kıpırdamayacak...

Ha gayret Sayın Cumhurbaşkanı’m, ha gayret!"

Ahmet Hakan'ın "Kişisel bir metin analizi: Adım adım ‘ANDIMIZ" başlığıyla (20 Ekim 2018) yayımlanan yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Ertuğrul Özkök'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Helal olsun

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayvan hakları yasasını hâlâ niye bekletiyorsunuz..." açıklamasını köşesine taşıyarak, "Bakın bu cümle gelir benim yüreğimin tam şurasına oturur...'Helal olsun' derim..." dedi.

"Alkışla bu sözleri, sen de alkışla"

Yazısının ardından gelecek yandaş eleştirilerinin umrunda olmayacağını belirten Özkök, Erdoğan'ın "Hayvanlara işkence yapan insanlar insanlıktan nasibini almamış vicdansızlardır...Bazı hayvan barınakları mezarlık gibi, oraları düzeltin..." açıklamaları için, "Bak kardeşim... Bak benim mahallemin öfkeli, küskün güzel insanı... Sakın ha 'Ama' falan deme... Alkışla bu sözleri... Sen de alkışla... Teşvik et...Seçimden önce verilmiş bir sözdü...Şimdi yerine getiriliyor diye mutlu ol..." değerlendirmesinde bulundu.

Ertuğrul Özkök'ün "Mahalleli kardeşim sakın ama falan deme" başlığıyla (20 Ekim 2018) yayımlanan yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz