Abone Ol

Özkan Uğur için AKM'de tören

Türkiye'de müziğe damgasını vuran gruplardan MFÖ'nün (Mazhar, Fuat, Özkan) üyesi müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören gerçekleşti.

Özkan Uğur için AKM'de tören

Tören esnasında MFÖ üyeleri Mazhar Alanson, Fuat Güner ve usta sanatçıyla birçok projeye imza atan Cem Yılmaz, gözyaşlarını tutamadı.

Uğur'un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi'nden alınarak, Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) götürüldü. Törene siyaset, spor, iş ve sanat dünyasından birçok isim de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Nükhet Duru, Cem Özer törene katılırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

Uğur, AKM'deki törenden sonra Taksim Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Mazhar Alanson ağlayarak konuşma yaptı

Mazhar Alanson arkadaşı Özkan Uğur için şu ifadeleri kullandı:

"Özkan’cığım burada olduğunu hissediyorum. Bir konuşma hazırlayamadım. Bir kaç gündür halimiz darma duman. Kendi aramızda kuşdilimiz vardı. Ateşimiz soğusun bunları da konuşuruz. Bu kadar sevildiğini herhalde sen de biliyordun. Meğer bütün Türkiye severmişiz. Özkan’cım ele güne karşı yapayalnız böyle de yapılmaz ki."

Cem Yılmaz gözyaşlarını tutamadı

Usta sanatçıyla birçok projeye imza atan Cem Yılmaz, tören esnasında gözyaşlarını tutamadı.