Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: Genel başkanı 2 milyon CHP'li seçsin!

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de polis engeline rağmen miting düzenledi. Mitingde mutlak butlan kararına tepki gösteren Özel, "Erdoğan şöyle bir formül bulmuştur; CHP'nin başına mutlak butlan, Türkiye'nin başına mutlak sultan! Buna izin vermeyeceğiz" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan Özel, "2 milyon üyemize genel başkan seçtirmeye davet ediyorum. 2 milyon CHP'li, genel başkanı seçsin" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: Genel başkanı 2 milyon CHP'li seçsin!

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'deki halk buluşmasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yurttaşlara polis müdahalesi gerçekleşti.

Müdahale sırasında alana Özgür Özel geldi. Eşi Didem ve kızı İpek Özel ile kol kola giren Özgür Özel, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.


Özgür Özel, Gündoğdu Meydanı'nın yanındaki Cumhuriyet Bulvarı'nda konuşma yaptı.

Mutlak butlan kararına tepki gösteren Özel, "Tayyip Erdoğan şöyle bir formül bulmuştur; CHP'nin başına mutlak butlan, Türkiye'nin başına mutlak sultan! Buna izin vermeyeceğiz. Mutlak butlan ile mutlak sultan ittifakına geçit vermeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Özel, "2 milyon üyemize genel başkan seçtirmeye davet ediyorum. 2 milyon CHP'li, genel başkanı seçsin!" dedi.

Kılıçdaroğlu'na seslenen Özel, "Partiyi 47 yıl sonra birinci parti yaptık. Bu kötülüğü yapmayın! Partiyi bölmeyin, iktidar yürüyüşünü durdurmayın. 2 milyon üyeye soralım, kimi seçerlerse hemen kurultayı yapalım" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, "Bu partinin iktidar yürüyüşünü durduracak hiçbir uzlaşmanın içine girmem, kimseyle pazarlık etmem, bir arkadaşımı satmam, ben bu yoldan dönmem!" vurgusunda bulundu.

 

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"CHP kurulduğunda bir binası yoktu. İzmir'i işgal edenler, İzmir'e geldiler ve binaları işgal ettiler. Onlar binalara sahiptiler ama gerçek CHP'liler inanca ve kararlılığa sahiptiler.

Bu parti dilekçeyle değil, Atatürk'ün deyimiyle Sivas Kongresi'nde, fiilen Kurtuluş Savaşı'nda, savaş meydanlarında, karargâh çadırlarında kuruldu.

Mesele Tayyip Erdoğan'ın iktidarı vermemek için rakibine darbe, partisine darbe yapmasıdır. Tayyip Erdoğan şöyle bir formül bulmuştur; CHP'nin başına mutlak butlan, Türkiye'nin başına mutlak sultan! Buna izin vermeyeceğiz. Mutlak butlan ile mutlak sultan ittifakına geçit vermeyeceğiz!

Biz diyoruz ki; derhal, hızla, en kısa sürede kongre yapalım. Ben bunu söylüyorum. İster o kongredeki delegeyle, hangi delegeyle istiyorsanız onunla yarışalım diyorum. Ama kongre yapmamaya, işi uzatmaya çalışanlar var.



KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
Kemal Bey'e sesleniyorum; Gelsin bayramdan sonraki bir hafta, iki haftaki sonra için 2 milyon üyemize genel başkan seçtirmeye davet ediyorum. 2 milyon CHP'li, genel başkanı seçsin!

2 milyon CHP'linin önüne sandığı koyarsanız ben adayım. Seçilmiş son genel başkan olarak yarışacağım. Eğer seçimi benden başka birisi kazanırsa elini kaldırmayı bırak, elini öpeceğim. Ömrüm boyunca yanında gezeceğim!

Partiyi 47 yıl sonra birinci parti yaptık. Bu kötülüğü yapmayın! Partiyi bölmeyin, iktidar yürüyüşünü durdurmayın. 2 milyon üyeye soralım, kimi seçerlerse hemen kurultayı yapalım.



Bu partinin iktidar yürüyüşünü durduracak hiçbir uzlaşmanın içine girmem, kimseyle pazarlık etmem, bir arkadaşımı satmam, ben bu yoldan dönmem!"