Abone Ol

Özel’den Altun’a: 3 maaş almayı biliyor, iki farklı konuşma yazamıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı bir konuşmayı aynen yapmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Özel’den Altun’a: 3 maaş almayı biliyor, iki farklı konuşma yazamıyor

Özel, söz konusu konuşmanın 4 yıl sonra tekrar kamuoyu ile paylaşılmasının suçunun "troll ordusu yöneten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun olduğunu” söyledi.

TBMM’de yaptığı basın toplantısında Özel, Altun’un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Gara’daki katliamın ardından “PKK’nın adını anmamakla suçladığını” hatırlattı.

"Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın konuşmasını aldığı iddiası abestir"

Erdoğan’ın konuşması, Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı konuşmanın aynısı çıktı

İktidar mensuplarının da PKK’nın adını anmadan mesajlar paylaştığını hatırlatan Özel, şunları söyledi:

Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop, Fuat Oktay, Mevlüt Çavuşoğlu. Hepsi PKK demeden katliamı kınamışlar, aynı genel başkanımız gibi. Alt alta ekledik ve sorduk. Çünkü iletişim başkanı genel başkanımıza cumhurbaşkanından aldığı talimatla “PKK’nın adını anmamakla” suçluyor. Birkaç saat içerisinde tweetlerini değiştirmeye başladılar.

“Fahrettin Altun suçüstü yakalanınca sabaha kadar troll ordularıyla operasyon yönetti” diyen Özel şu ifadeleri kullandı:

Devletin iletişim başkanı heybeden üç tane video çıkardı, kendini mahcup edenlere karşı. Sabaha kadar o videoları döndürüyor. Uykusuz gözlerle sabah karşımızda Fahrettin Altun, bütün gece troll ordularını yönetmiş, yapacağı işi yapmak yerine yapmayacağı işi yapınca bakın ne olmuş?

Özgür Özel, toplantısının bu kısmında Erdoğan ve Yıldırım’ın konuşmalarının aynı olduğunu gösteren videoyu basın mensuplarına gösterdi ve şöyle devam etti:

Binali Yıldırım’a yaptırılan metni promptera koymuşlar. Sabaha kadar troll ordularını yönetmekle meşgul Fahrettin Altun, ikinci bir konuşma yazmaya, yazdırmaya emek vermemiş.

Üç farklı maaşı almayı biliyor, iki farklı konuşmaktan aciz. Ve karşı karşıya kaldığımız durum da budur.

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'nde konuşmuştu.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşma Binali Yıldırım’ın başbakanlık görevini yaptığı 2017 yılında yaptığı bir konuşma ile aynı çıktı. Yıldırım bu konuşmayı 2017 yılında 8. kez düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü'nün "Türkçe Yaz Okulu"nun kapanışında yapmıştı.

Independent Türkçe