Abone Ol

Özel Harekatçı Emre Yılmaz sokak ortasında polis eşi Aslı Yılmaz'ı vahşice öldürdü

Kırşehir'de polis memuru Aslı Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu özel harekat polisi eşi Hüseyin Emre Yılmaz tarafından sokak ortasında 10 kurşunla vurularak öldürülürken, olayın nedeni de ortaya çıktı. Çiftin 5 yaşındaki çocuklarının velayeti için kavga ettikleri öğrenildi. Kırşehir'de kocası tarafından öldürülen polis memuru Aslı Yılmaz, memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Özel Harekatçı Emre Yılmaz sokak ortasında polis eşi Aslı Yılmaz'ı vahşice öldürdü

Polis memuru Aslı Yılmaz (33) için Malatya Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Tören alanına gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, merhumenin babası Cafer Çitil’i teselli etti.

Aslı Yılmaz’ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka getirilerek kondu. Bu sırada kardeşini taşıyan polis memurlarının yanında yürüyen ağabey Alparslan Çitil, gözyaşlarına hakim olamadı.

Aslı Yılmaz’ın cenazesi kılınan namazın ardından Malatya Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Antalya’da görevli Özel Harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan ve boşanma aşamasında olduğu Aslı Yılmaz’ı sokak ortasında katlettikten sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

Antalya’da görevli özel harekât polisi Hüseyin Emre Yılmaz, Kırşehir’de boşanma aşamasında olduğu polis Aslı Yılmaz’ı öldürdü. Yılmaz hakkında daha önce iki kez uzaklaştırma kararı verilerek silahının alındığı, kararın uzatılmayarak silahının iade edilmesinden sonra cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre polis memuru Aslı Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu Hüseyin Emre Yılmaz hakkında Kırşehir’deki mahkemeye başvurarak 2 defa ‘uzaklaştırma kararı’ aldırdı. Mahkemenin aldığı bu kararla birlikte Hüseyin Emre Yılmaz’ın silahına da el konuldu.

T24'ün haberine göre, üçüncü defa kararı uzatmak için mahkemeye başvuran Aslı Yılmaz’ın bu talebi Hüseyin Emre Yılmaz’ın Antalya’da görevli olduğu gerekçe gösterilerek reddedildi. Ardından Aslı Yılmaz, Antalya’daki mahkemeye başvurdu ama ‘koruma talebi’ kabul edilmedi ve özel harekât polisi olan Hüseyin Emre Yılmaz’ın el konulan silahı kendisine teslim edildi.

Bu kararın ardından çocuğunu görme bahanesiyle Kırşehir’e giden Hüseyin Emre Yılmaz, iade edilen silahıyla eşine 10 el ateş ederek öldürdü. Aynı silahla kendisini vuran Yılmaz, yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Polis memuru Aslı Yılmaz'ın cenazesini babası Cafet Çitil ve ağabeyi Alparslan Çitil teslim aldı. Aile, Yılmaz'ın cenazesini memleketleri Malatya'ya götürdü. Yılmaz, yarın Malatya'da kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdükten sonra kendini vuran Hüseyin Emre Yılmaz'ın ise hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

ÇOCUK VELAYETİ İÇİN KAVGA ETMİŞLER

Öte yandan, çiftin 5 yaşındaki erkek çocukları A. Yılmaz'ın velayeti için anlaşamadıkları öğrenildi. Çiftin çocuğun velayetini almak için uzun süre tartıştıkları, ardından da olayın gerçekleştiği kaydedildi. Olayın ardından A. Yılmaz, devlet koruması altına alındı.