Abone Ol

Özel harekat Amanos'ta bu teröristlerin peşinde!

Fotoğraftaki 9 PKK'lı Mordem kod adlı Bulut Kişin, Şoreş kod adlı Selçuk Yoğurtçu halen Amanoslar'da bulunuyor..

Özel harekat Amanos'ta bu teröristlerin peşinde!

Amanoslar'da PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen jandarma ve polis özel harekat timlerinin peşine düştüğü teröristlerin başında Dersim Kod adlı İzzettin İnan geliyor. İstihbarat raporlarında yer alan bilgilere göre aslen Malatyalı olan İnan, PKK'nın Amanoslar sorumlusu. 40-45 yaşlarında olduğu tahmin edilen İnan, gazetecilik bölümünde okurken üniversiteyi terk ederek 1993 yılında PKK'ya katılmış. İnan, 'Toros' telsiz kodunu kullanıyor ve kendisine bağlı olan Dörtyol Grubu ile birlikte hareket ediyor. Ancak diğer İskenderun ve Osmaniye gruplarını yerinde denetliyor.

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIP DAĞA ÇIKTI

Fotoğrafta sol üst ikinci sırada yer alan terörist Mordem kod adlı Bulut Şirin. Bingöl doğumlu Şirin, 2005'te PKK'ya katılmış. Şirin, halen Dörtyol gücünde özel kuvvet olarak faaliyet yürütüyor. Sol alt ikinci sırada yer alan Şoreş kod adlı Selçuk Yoğurtçu isimli terörist de Ankara doğumlu. Sol üstten dördüncü sıradaki terörist ise Erdal Zaza kod adlı Bayram Daimi. Bu teröristin Antalya kırsalına geçen kişilerden olduğu belirtiliyor. Sağ üst köşede yer alan Renas Maraş kod adlı Veli Demirci Elbistan doğumlu ve Mersin Üniversitesi Psikoloji bölümünü terk ederek 2003'te örgüte katılmış. Sol alt köşedeki Fikret kod adlı terörist 2003'te örgüte katılmış. Yanındaki Fırat vea Sefkan kod adlı Cengiz Nergiz'in kod adlı teröristlerin de Antalya kırsalına geçen grupta olduğu belirtiliyor.

Canlı bomba öldürüldü

Fotoğrafta sol üst ilk sırada yer alan Amed Laşer kod adlı Rezzan Balta, geçen yıl Antalya Göynük Jandarma Karakolu'na yönelik canlı bomba saldırısın gerçekleştiren terörist. Balta'nın ölü ele geçirildiği bu saldırıda biri uzman çavuş 3 kişi de yaralanmıştı. Saldırılardan sonra canlı bombanın Adli Tıp Kurumu otopsisinde metamfetamin uyuşturucu maddesi bulunmuştu. Üstten üçüncü sırada Devran kod adlı Hamit Abi ise halen Engizekler grubu içinde yer alıyor. Abi'nin ablasının da örgütte olduğu belirtiliyor. Vanlı olup Gevdan aşiretinden olan Abi'nin ayrıca Kani kod adlı amcasının oğlunun da örgüt içerisinde özel kuvvet olduğu ve örgütün istihbarat biriminde yer aldığı ifade

ediliyor.

Yenişafak