Abone Ol

Öykü Gürman: Babamla İlgili Sözlerimin Çarpıtılması Beni Çok Üzdü

Geçen ay Türkiye’yi 9. ABU TV Şarkı Festivali’nde temsil eden Öykü Gürman Alev Gürsoy Cimin ile konuştu

Öykü Gürman: Babamla İlgili Sözlerimin Çarpıtılması Beni Çok Üzdü

Şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman, “Ben inançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine hiç inanmıyorum. İnançsızlık, egoizm ve bencillik getirir. Babam da öyleydi” sözlerinin tepki toplamasının ardından yaptığı açıklamada, “Program süresince yaşadığım duygusallık içinde kelimelerin sohbetin içinden cımbızla çekilerek bambaşka bir noktaya taşınması beni çok rahatsız etti. Bir sanat insanı olarak ifade etmeliyim ki tek amaç insanları birleştirmek, birlikte tüm farklılığa rağmen yaşayabilmenin, konuşabilmenin uygarlığına ulaşmak için çaba sarf etmek olmalı! Yoksa ayrıştırmak değil” demişti.

Gürman yaşanan bu olay ve daha fazlasını Posta gezetesinden Alev Gürsoy Cimin'e anlattı

Geçen ay Türkiye’yi 9. ABU TV Şarkı Festivali’nde temsil ettiniz. Bu size nasıl hissettirdi?

Benim için büyük bir onurdu. Bu bir yarışma değildi, dolayısıyla bir puanlama yoktu. Söz ve bestesi bana ait olan bir şarkıyla Türkiye’yi temsil etmek tarif edilemez bir duyguydu. İstanbul’un muhteşem görselleriyle şarkıya bir klip çekildi, o şarkıyı bestelerken yıllar sonra bu şekilde dinleyicilerle buluşturmayı hayal edemezdim.

Size göre başarı ve başarının ölçütü ne?

Başarı, kişisel mutluluktur. Bence başarı ölçütü; kazancınız, gücünüz, şöhretiniz değil yaptığınız iyilikler, kişisel mutluluğunuz, kendinize ve sevdiklerinize ne kadar fayda sağladığınızla ilgili.

Peki, hırs?

İhtirasa dönüşen hırs tehlikelidir. Aşırı hırslı ve ihtiraslı insanların birçok şeyi kaybettiğini ve kendilerinden çaldıkları mutluluğu gözlemledim. Hırsın olmalı ama dışarıya fazla taşırmadan...

Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Prensipleri olan, duyarlı, adalet duygusu çok yüksek biriyim. Hoşgörülü, empati yapabilen, sevgi dolu, nezaketli, saygılı, iyi niyetliyim. Önyargılı ve katı kuralları olan biri değilim. İnsan zamanla hayata karşı daha akıcı, esnek ve sabırlı oluyor. Kontrol mekanizmam biraz fazla ve mükemmeliyetçi biriyim. Bu da bazen beni yoruyor.  Çocukluğumuzdaki masumiyeti ve mutluluğu kaybetmemeliyiz. Çocuk sevinci ve saflığı bize kalan yegane gerçeklik ve samimiyettir.

Sizce hak ettiğimiz yerde misiniz?

Her yaşanan bir sınavdır. Yaşadıklarımızdan öğreneceğimiz çok şey var. Ben yerimden memnunum. Güzellikleri, mutlulukları, başarıları, iyi dilekleri, iyi niyetleri hak ettiğimi bildiğim, çok dürüst ve samimi bir ruhum var. Her türlü inanca saygı duyan, düşünce özgürlüğüne inanan, duyarlı, sağduyulu biriyim.

Röportajın devamı için tıklayınız