Abone Ol

Otel adresi doğru!!! Hakan Uzan'ın eşi Özlem Uzan ile ilgili haberleri avukatı yalanladı!

Özlem Uzan'ın mahkemeye bildirilen adresinin otel çıktığı haberleri gazetelerde geniş yer almıştı. Avukat Şaylan Çığgın Özlem Uzan'la ilgili iddiaları yalanladı.

Otel adresi doğru!!! Hakan Uzan'ın eşi Özlem Uzan ile ilgili haberleri...

BASIN AÇIKLAMASI


Müvekkilim Özlem Hanife UZAN, 22.10.2003 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanından yasal yollardan yurtdışına çıkış yapmış ve bir daha da Türkiye'ye dönmemiştir.

Hakkında yürütülen bir ceza davası ile ilgili olarak son günlerde basında çıkan bazı
haberler, sadece ve sadece Mahkemeyi kötü şekilde etkilemeye ve müvekkilin yasal
haklarını kullanmasına engel olmaya yöneliktir.

Müvekkil bundan sonra hayatını yurtdışında sürdürmek istemekte, bu ve başka herhangi bir konuda gazeteciler ile görüşmek istememektedir.

Mahkemeye tarafımızdan bildirilen adres doğrudur ve müvekkil bu adreste ikamet
etmektedir.

Bu adresin bir ev veya bir otel olmasının bir önemi yoktur; önemli olan müvekkilin
bu adreste hayatını sürdürüyor olmasıdır.

Özlem Hanife UZAN
Vekili
Av. Şaylan ÇIĞGIN

İŞTE VATAN'DA ÇIKAN HABER

İmar Bankası'na el konulmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan Hakan Uzan, babası Kemal ve amcası Yavuz Uzan kayıplara karışmıştı. Bir süre sonra, son olarak Uzanlar'ın Pamukova'daki çiftliğinde yeni doğmuş bebeğiyle kaldığı bilinen Hakan Uzan'ın eşi Özlem Uzan da, ailenin diğer üyeleri gibi sırra kadem bastı. Uzanlar'ın Ürdün'de olduğu iddia edilse de tam olarak nerede oldukları, aradan geçen üç yıla rağmen kesinlik kazanmadı. Ancak geçtiğimiz Salı günü Özlem Uzan'ın avukatı Şayian Çığgın, Adabank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili davanın görüldüğü İstanbul 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe vererek, 22 Ekim 2003 tarihinde Atatürk Havalimam'ndan çıkış yapan müvekkilinin Fas'ta bulunduğu bildirdi ve tam adresi de verdi. Özlem Uzan'ın ifadesinin de ikamet ettiği yerde bulunan bir mahkemede veya video konferans yöntemiyle alınmasını talep etti. Avukat Çığgın, Özlem Uzan'ın ikamet ettiği yer olarak "27, Aveneu De FArmee Royale Casablanca 21000 Morocco Fas" adresini verdi.

Hep aynı vevap: "Hiç görmedik"
Bu gelişme üzerine, Özlem Uzan'ın bildirdiği adresi bulmak üzere Fas'ın turistik şehri Kazablanka'ya gitmek üzere, perşembe akşamı yola çıktım. Royal Maroc Havayolları ile 5 saat süren yolculuğun ardından, Muhammed 5 Havaalanı'na indik. Havaalanından bindiğim taksiyle, belirtilen adrese gitmek üzere yola koyuldum. Yaklaşık yarım saat süren yolculuğun ardından "27, Avenue De I'Armee Royale Casablanca 21000" adresini bulduk.

Adreste bir villa olmasını beklediğim için ilk etapta şaşkınlık yaşadım. Çünkü karşımda lüks bir villa değil, beş yıldızlı bir otel vardı. Taksi şoförünün de yardımıyla çevredeki mağaza sahiplerine sorarak adresin doğruluğundan emin oldum. Uzan'ın bildirdiği adreste yükselen Royal Mansour Meridien Oteli'nden içeri girdim. Otelin müdürüne ve resepsiyonda bulunan görevliye de Özlem Uzan'ın yanımda getirdiğim fotoğrafını gösterdim. Her ikisi de aynı cevabı verdiler: "Bu hanımı hiç görmedik."

Kayıtlarda da yok
Otel kayıtlarına bakma talebimi de geri çevirmeyen görevliler, kayıtlarda da böyle bir isim bulumadığını, otelde sadece bir tek Türk müşterinin bulunduğunu onun da Gökhan isimli bir erkek olduğunu söylediler. Özlem Hanım'ın bu otele hiç uğramadığı belli olmuştu. Ama civarda başka bir otelde ya da evde kalıyor olabilirdi. Bu nedenle yanımda getirdiğim fotoğrafla çevredeki mağazaları ve diğer otelleri de gezdim. Ama Özlem Hanım'ı daha önce gören hiç kimseye rastlayamadım.

Artık mahkemeye verilen adresin doğru olmadığından emindim.Ancak ertesi sabah, tekrar kontrol etmek üzere, soluğu Meridien Otel'de aldım. Bu kez hedefim sabahtan akşama kadar otelin önünde görev yapan güvenlik memurları ve kahyalardı. Onların otel müşterisini tanımıyor olması imkansızdi. Son bir umutla Özlem Uzan'ın fotoğrafını otel kahyasına uzattım. Fotoğrafı uzun süre dikkatle inceledi ama yine alıştığım cevabı verdi: "Hiç görmedim."

Avukat Çiğgın: 'Bana sadece adresi bildirdiler'
Özlem Uzan'ın Avukatı Şayian Çığgın salı günü yapılan duruşmada seyahat hürriyeti çerçevesinde Türk vatandaşlarının herhangi bir makamdan izin almaksızın diledikleri şekilde seyahat etmeye, ikamet etmeye, çalışmaya ve Türkiye'ye diledikleri tarihte dönmeye hakları olduğunu savunmuş Çığgın, "Fas'taki müvekkilim TMSF tarafından yaklaşık 7 milyar YTL'lik bir alacağa muhatap tutulmaktadır. Bu nedenle Türkiye'ye gelmekten çekiniyor" diye konuşmuştu. Avukat Şayian Çığgın'ı arayarak, bildirilen adreste bir otelle karşılaştığımızı Özlem Uzan'ın ise izine bile rastlayamadığımızı söyledik. Çığgın'ın cevabı ise "Bana sadece adresi bildirdiler. Ev mi, otel mi olduğunu bilmiyorum. Sormadım da" oldu