Abone Ol

ÖSYM 2022 MSÜ Sınav Yerleri ne zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından 27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (MSÜ) giriş belgelerinin ne açıklanacağı merak konusu oldu.

ÖSYM 2022 MSÜ Sınav Yerleri ne zaman Açıklanacak?

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüsekokulları'na girmek için binlerce adayın gireceği MSÜ sınav giriş belgeleri https://ais.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden sınav öncesinde erişime açılacaktır. Adayların sınava girebilmeleri için yanlarında sınav giriş belgesi, fotoğraflı Nüfus Cüzdanı ya da T.C Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış olan fotoğraflı pasaportun aslını getirmeleri zorunludur.

MSÜ sınav yerleri açıklandı mı?
MSÜ sınavına az bir zaman kala sınava girecek olan adaylar sınava giriş yerlerinin belli olup olmadığını araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan MSÜ sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Geçen senelerde sınav giriş belgeleri sınavdan bir hafta önce açıklandığı göz önüne alınarak bu senede MSÜ sınav giriş belgelerinin, sınavdan ortalama 1 hafta önce açıklanacağı düşünülmektedir.


MSÜ sınavı nasıl yapılır?
MSÜ sınavına girecek olan adayların yüzü, kimlik tespiti yapılabilecek şekilde açık olması gerekmektedir. Kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından solona giriş yapılacağı için adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır beklemelidir. Sınav Giriş Belgesi ve sınav için geçerli olan kimlik belgesi salon görevlileri tarından kontrol edilerek sınav salonuna alınacak olan adaylar Sınav Giriş Belgeleri ve kimliklerini sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler adayın kimlik kontrolünü yaparak Sınav Giriş Belgelerini toplayacak ve kontroller bittikten sonra salon başkanı sınav kurallarını okuyacaktır. Daha sonra adaylara, üzerinde resimleri, T.C Kimlik numaraları, adı ve soyadları bulunan cevap kağıtları ile içerisinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete olan kutular dağıtılacaktır. Sınavda her aday kendi cevap kağıdını doldurmak zorunluluğundadır. Başkasına ait bir cevap kağıdı doldurulduğu taktirde adayın sınavı geçersiz sayılmaktadır. Cevap kağıdında doldurulması gereken yerler adaylar tarafından doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtılır. Adaylar soru kitapçığının sayfa ve baskılarını hızlı bir şekilde kontrol ettikten sonra kitapçığın üzerinde yer alan bilgileri dolduracaktır. Soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçık numarasını cevap kağıdında bulunan "Soru Kitapçık Numarası" alanına yazarak kodlama yapılacaktır. Bu kodlamanın ilgili alana doğru bir şekilde kodlanıp kodlanmadığı adayın kendi sorumluluğundadır. Daha sonra aday soru kitapçığı üzerinde bulunan soru kitapçığı karekod etiketi, sınav görevlisi tarafından aday yoklama listesinde kitapçığı kullanan adayın yer aldığı bölüme yapıştırılacaktır. Sınav cevaplama süresi ise salon başkanının "Sınav başlamıştır" dediği andan itibaren hesaplanır.