Abone Ol

Osman Kavala : Seçimlere Kadar Baskıcı Politikalar Artarak Sürecek

Gezi Parkı davasının 25 Nisan'daki karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Osman Kavala : Seçimlere Kadar Baskıcı Politikalar Artarak Sürecek

Hakkında yapılan bazı yorumların aksine Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda hukuksuzluklar olduğunu erken tarihlerde savunduğunu belirten Kavala, "Bu davalar Gülenci yapılaşmanın yargıda da etkin olduğunu ve burada büyük bir tehlike teşkil ettiğini anlamamı sağladı" diye konuştu.
George Soros'un Türkiye'de gizli faaliyetler yürütmüş olduğu iddiasının bir komplo teorisi ürünü olduğunu savunan iş insanı, Soros'un Türkiye ziyaretlerinde hükümet yetkilileriyle de görüştüğünü, en son 2015'te böyle bir görüşme olduğunu bildiğini söyledi.
Hükümetin Batı ülkeleri ile pazarlıklarında rehine olduğu yönünde yorumları eleştiren Kavala, "Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğum için hiçbir Batı ülkesi beni özgürlüğüme kavuşturmak için pazarlığa girmez" dedi.

Kavala, Gezi davası kararlarıyla ilgili ise "Öyle anlaşılıyor ki seçimlere kadar olan süreçte baskıcı politikalar artarak devam edecek" yorumunu yaptı.