Abone Ol

Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını oynayarak kutladılar!

Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı Osman Gazi Köprüsü gece yarısından itibaren trafiğe açıldı. Çoğu vatandaş sadece merak ettikleri için köprüden geçtiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar açılışı göbek atarak kutladı.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan Osman Gazi Köprüsü, gece yarısı itibariyle resmi olarak sivil araç trafiğine açıldı. Trafiğe açılan köprünün girişinde bazı vatandaşlar arabalarından inerek fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşların ise arabalarının üzerine çıkarak video çektikleri görüldü.

''TÜRKİYE’NİN TÜM YOLLARINDAN GEÇTİM, AMA BURAYI GÖRÜNCE DUYGULANDIM''

Özel bir firmada 16 yıldır TIR şoförlüğü yaptığını belirten bir sürücü, “Gerçekten çok duygulandım. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye çok çok faydaları oldu. Bu köprünün gördüm duygulandım. Ben Tokat’a gidiyorum, sırf merak ettiğim için yolu uzatıp buradan gidiyorum. Şimdi Ankara üzerinden gitmek zorunda kalacağım, ama buna değdi. Kendim TIR şoförüyüm. Türkiye’de gitmediğim yol kalmadı. Ama burayı görünce gerçekten duygulandım. Vatana millete hayırlı, uğurlu olsun“ dedi.

Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını oynayarak kutladılar! - Resim: 1

ARACIN ÜSTÜNE ÇIKIP VİDEO ÇEKTİ

Köprü üzerinden ilk geçiş sırasında tehlikeli hareketler yapanlar da oldu. Seyir halindeki aracın üst camından çıkarak köprüyü videoya alan bir vatandaş ise, “Köprü çok güzel, geçmek 10 dakika sürdü. Tabi uzun sürmesi biraz da bizim yavaş gitmemizden dolayı oldu. Köprüyü görebilmek için arabanın üzerine çıktım. Arabanın üzerinde gitmek gayet keyifliydi” şeklinde konuştu.

EVLİLİK TAZELEDİLER

Gebze’de oturan ve evlilik yıl dönümleri olduğunu söyleyen bir çift ise, Osman Gazi Köprüsü üzerinde yeniden evlilik tazeledi. Daha önce evlilik teklifi yapmadığını söyleyen eşlerden biri, “Sürekli gidip geldiğimiz için bu köprünün bize faydası olacağını biliyordum. Bu akşamda bir sürpriz yapmak istedim. Evli olmama rağmen belki yeniden evlenme teklifi bile edebilirim. Çok muazzam duruyor köprü. Daha önce evlilik teklifi yapmadım, seni seviyorum dedim evlendik. 4.yılımız için güzel değişik bir duygu oldu. Aslında benim de inşaatı sırasında bu köprüye katkım olmuştu. Ben elektrik teknisyeniyim. İnşaat sırasında şantiyede elektrik aksamının bakımını yapmıştım” ifadelerini kullandı.

Gece yarısı itibariyle trafiğe açılan Osman Gazi Köprüsü, bayram tatili boyunca ücretsiz olacak.

FOTOĞRAF ÇEKTİRME TIKANIKLIĞI

Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını oynayarak kutladılar! - Resim: 2

Osmangazi Köprüsü’nde yoğunluk bugün de devam etti. Ulaşımın bedava olması nedeniyle sürücüler Osmangazi Köprüsü’nü kullandı. Köprüde bugün de fotoğraf çektirmek isteyenler sağ şeritlerde durdu. Görevliler araçlarla yolda ilerleyerek sürücüleri uyardı. Tüm uyarılara rağmen vatandaşlar köprüde durarak fotoğraf çektirdiler. Vatandaşlar köprünün çok güzel olduğunu belirterek, "Osmangazi Köprüsü çok güzel oldu. Köprüden geçerken gururlandık" dediler.

SOSYAL MEDYA TEPKİLİ

Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını göbek atarak kutlayan vatandaşlara, sosyal medyadan tepkiler de geldi.

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası böyle bir kutlama yapılması, Facebook ve Twitter'da çok eleştirildi. İşte bazı yorumlar:

-- Vay be ne duyarlı milletiz biz böyle.
-- 40 küsür kişi hiç ölmedi zaten.
-- Utanmıyorsunuz değil mi? O kadar şehit varken
-- Ohh ne güzel patladık patlayacağız şimdi de köprü için oynayalım ohh yandan yandann...
-- Bunlar bizim vatandaşlar mı emin miyiz
-- Hem de ülkede ulusal yas ilan edildiği bir günde... Bu patlamada çocuklarını, ailesini kaybeden insanların hiç bir değeri yok değil mi? Biz nasıl bir toplum olduk!!!
-- Dünya bize yas tutuyor, bizimkiler göbek atıyor. Nefret etmeye başladım bu ülkenin insanlarından
-- Ülkede yas var bunlar eğlence peşinde yazıklar olsun saygınız olsun biraz vefat edenlere...

--Dün patlama oldu diye yasta olan vatandaşlarımız bugün köprü açılışında göbek atıyor. İşte bu kadar da duyarlı insanlarız

hürriyet