Abone Ol

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları

Son olarak bu hafta ülkemiz sinema salonlarında vizyona giren Diriliş (The Revenant) ile izleyicilerin karşısına çıkan Leonardo DiCaprio performansıyla herkesi büyüledi.

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları

Leonardo DiCaprio'nun vizyona giren filmlerinin ardından hayranları, "adam Oscar'ı haketti" naraları atıyor ancak sonrasında derin bir hüzünle ödül sezonunu geride bırakıyordu.

Ödül sezonu boyunca internet kullanıcılarının diline düşüp; caps, gif ve türlü görsellerle sürekli anılıyordu.

Bu yıl gösterime giren Diriliş (The Revenant) filmiyle Oscar'ın favori isimlerinden olan DiCaprio, 73. Altın Küre Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödünü alarak ilk adımı atmış oldu. Bu kez küçük Oscar heykelciğini kazanmasını umduğumuz Leonardo DiCaprio'nun Oscar'lık filmlerine göz atalım.

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 1

Leonardo DiCaprio'nun tam olarak tanındığı adının yüksek sesle söylendiği Titanik filmini izlemeyen kalmamıştır herhalde. Titanik filmindeki performansıyla Akademi'den adaylık dahi alamayan DiCaprio filmin sonundaki ölüm sahnesiyle hafızalarımızın bir köşesinde yer etti. Sizce bu filmde Oscar'ı hak etmiyor muydu?

BAŞLANGIÇ (INCEPTION)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 2

Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği Başlangıç, sinemanın en kafa karıştırıcı filmlerinden biri olarak görülüyor. Filmi izlenilebilir yapan etkenlerin başında ise DiCaprio'nun dillere destan performansı geliyor. (Christopher Nolan'ın ustalığı tartışılamaz) 1 milyonun üzerinde kullanıcının oylarıyla IMDb'den 8.8 puan alan film Altın Küre adaylığı bile kazanamadı...

PARA AVCISI (THE WOLF OF WALL STREET)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 3

DiCaprio'nun filmlerini izledikten sonra bu sefer Oscar'ı kucakladı diyenler oluyor. Tıpkı Para Avcısı'nı izledikten sonra olduğu gibi. Ancak bu filmdeki performansıyla da Akademi'nin gözüne giremedi.

GILBERT'IN HAYALLERİ (WHAT'S EATING GILBERT GRAPE)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 4

Genç yaşına rağmen canlandırdığı Arnie Grape karakteriyle büyük bir oyunculuk sergileyen DiCaprio, Oscar'da "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" adaylığı kazanmıştı ki sonuç hüsran. DiCaprio filmde Johnny Depp ile birlikte başroldeydi ancak kaderi o günlerde çizilmiş gibi.

GÜNLÜK (THE BASKETBALL DIARIES)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 5

Scott Kalvert tarafından yönetilen 1995 filmi Günlük, DiCaprio'nun efsane performanslarından birine sahne oldu. Kendi adına kariyerinin en önemli performansını sergileyen Leo, hakkında konuşulan kötü düşünceleri yerle bir etmişti. Ancak Oscar ona o dönemde de uzaktaydı.

SIKIYSA YAKALA (CATCH ME IF YOU CAN)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 6

Oscar ödüllü Tom Hanks'in dahi hayran kaldığı bir performans sergileyen Leo, Frank Abagnale Jr. karakterine hayat vermemiş adeta yaşamıştı. Ancak bu filmdeki performansıyla da Akademi'nin gözüne giremeyen Leo, Altın Küre'de yarışmıştı.

DİRİLİŞ (THE REVENANT)

Oscar'lık Leonardo DiCaprio performansları - Resim: 7

22 Ocak'ta vizyona giren Diriliş'i izleyen sinemaseverler DiCaprio'nun bu performansına şapka çıkarılması kanaatindeler. Filmde gerek hayvan postu içerisinde uyuyup, gerek vejeteryan olmasına rağmen çiğ çiğ bizon eti yiyen DiCaprio ödülü kazanmak için daha ne yapsın?

Sinemajor