Abone Ol

Orhan Pamuk: Erdoğan Oy Kaybediyor, Artık Kimsenin Sesini Kısamaz

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy kaybettiğini söyleyerek "artık kimsenin sesini kısamayacağını" söyledi.

Orhan Pamuk: Erdoğan Oy Kaybediyor, Artık Kimsenin Sesini Kısamaz

Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e konuşan Pamuk, İngiliz muhabirin aktardığına göre "eliyle grafikte inişe işaret eden bir hareket" yaparak, "Düşüşte, Tanrı'ya şükür" dedi. 

Pamuk, "Artık (Erdoğan) kimsenin sesini kısamaz" derken, Pitel de 2023 seçimlerinin Erdoğan'ın şu ana kadar karşı karşıya kalacağı en zor seçim olduğu düşüncesinin yaygın olduğunu belirtti. 

Pamuk, halk arasında Erdoğan'ın eriyen popülaritesi karşısında ne tepki vereceğinin konuşulduğunu da belirtti: "Anketler bize onun kaybedeceğini söylüyor, ancak kendisi bunu kabullenecek mi?". 

Türk Lirası'nın değer kaybını ve yüzde 80'i geçen resmi enflasyon oranını "skandal" olarak nitelendiren Pamuk, "Bu olanlar bir insanın 20 yıl iktidarda kalıp giderek otoriterleşmesinin, giderek daha mantıksız kararlar vermesinin ve bir ülkenin saadetini yok etmesinin mükemmel bir örneği" dedi. 

 "Bazen kendimi başarısız olmuş hissediyorum"

Pitel'in kendisine yazar Selman Rüşdi'nin New York'ta sahnede bıçaklanmasını sormasının ardından Pamuk, "Ben Selman'ın arkadaşıyım. Evine gittim, partilerine gittim. O cesur bir yazar. Ona hep saygı duydum ve başı belada olduğunda desteklemem gerektiğini hissettim" dedi.