Abone Ol

Organlarını bağışladı 1 hafta sonra hayatını kaybetti

İngiltere'de yaşayan genç kız 15 yaşından beri alerjik astım hastalığıyla yaşıyordu. Elizabeth Ford o günden sonra hayatının önemli bir bölümünü hastanede geçirdi.

Organlarını bağışladı 1 hafta sonra hayatını kaybetti

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında tüm organlarını bağışlayan genç kız ise 1 hafta sonra hayatını kaybetti. Ailesi şimdi genç kızın hikayesinin diğer insanlara da ilham vermesi için paylaşıyor.

BEŞ İNSANA "İKİNCİ BİR ŞANS" VERDİ

Kızını genç yaşta kaybeden baba David Ford, Elizabeth'in ölümüyle ilgili olarak şunları söyledi, "Elizabeth beş insana hayat verdi ve eğer yaşarlarsa insanlar onun sayesinde çocuk sahibi olacak. Bu hepimizin yüreğine bir nebze su serpen bir şey. Diğer insanlara ikinci bir şans vermek güzel bir his. Birilerine ikinci bir şans vermek ve diğer insanların da organ bağışında bulunmasını sağlamak güzel bir duygu."

Organ bağışı konusunda The Order of St John ödülüne layık görülen genç kızın ödülünü ise babası aldı. Kızının vasiyetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu söyleyen baba ise "Bu çok büyük bir problem ve insanlar umutsuzca organ bağışı bekliyor." dedi.