Abone Ol

Önce MİT'e sonra Erdoğan'a darbe yapacaklardı!

Milliyet Gazetesi'nden Namık Durukan'ın ele geçirdiği İmralı'daki görüşme tutanaklarında çok ilginç detaylar var. Öcalan, MİT'e darbe girişimini bakın nasıl engellemiş..

Önce MİT'e sonra Erdoğan'a darbe yapacaklardı!

İmralı’daki görüşmenin gizli notları yayınlandı!..

Öcalan, BDP’li heyetle konuşmasında PKK ve KCK operasyonlarının artmasının sebebini de açıkladı. Başbakan’a hangi güç ’PKK’yı bitireceğiz’ dedi?

Bakın o ekip, hem MİT’e hem de Başbakana nasıl darbe planladı.. İşte Öcalan’ın o sözleri..

AKP’nin çıkışları yanlıştır. Son bir buçuk yılda büyük bir savaşa yüklendiler. Nihai tasfiye operasyonları yaptılar. Sayın Başbakanı buna inandıran ekip (2011’de) PKK’yi bitireceğiz’ dedi. 10 bin kişiyi (KCK) içeriye aldılar, Bu güç MİT’e de darbe planladı. Ben hemen devreye girdim, ‘bu darbedir’ dedim. Ergenekon’dan farkı yok. Başbakan MİT’e darbe yapılınca sıranın kendisine geldiğini gördü, Başbakan vatana ihanet suçundan tutuklanacaktı. (Durdu yeniden söze başladı) Genelkurmay Başkanının (İlker Başbuğ’u kastetti) tutuklanması da budur. O güce Cevat Öneş ‘darbe’ dedi. Bu yüzden ben devreye girdim, yardımcı olayım dedim.

Darbeyi önledim

MİT’i düşürseydiler. Türkiye’de tüm kaleler düşmüş olacaktı. Hakan Fidan tutuklansa, sonra sıra Başbakan’a gelecekti. Benim bu süreci canlandırmam, darbeyi engelleme sorumluluğu... Darbeyi önleyebileceğimi fark ettim ve süreci başlattım.

CHP ve MHP paralel devletin izdüşümleridir, basit aletleridir; AKP’ye de, medya ve işadamlarına da sızmışlar. Sadece MİT kalmış, hedeflenen bizim geliştirdiğimiz diyalogdur. MİT Müsteşarı düşürülmek isteniyor. Emre Uslu, Mehmet Baransu MİT’i hedef aldılar,. arkalarında devasa bir güç var.
Florida kontrgerilla merkezidir. Abdullah Çatlı iki kez gitti. Papa, Palme... Sakine bu tür grupların işidir. Yeni gladyo tam anlaşılamıyor.

Fidan yalnız bırakılmamalı
Öcalan, “Kirli işler dönemini Baykal, AKP’ye devretti. Baykal tarihi hata yapmıştır. Tayyip Bey kurnaz çıktı. Deniz Baykal’ı kullandı. Ergenekonun bizden beklentisi 2002’den itibaren savaşı tırmandırmamızdı.

Süreci esastan bozan güç kim diye baktım. Savcının... 7 Şubat MİT’e darbesi... Ben bir darbeyi sezdim. Cezaevi müdürüne ‘Hakan Bey’i (MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kastediyor) yalnız bırakmamak gerekir’ dedim. Sözlü, yazılı iletişime geçtim, 5 ay önce tekrar kanal açıldı, diyalog başladı” diye konuştu.

Namık Durukan / Milliyet

Milliyet’teki haberin tamamını okumak için tıklayın!..

İşte Öcalan’ın mektubu! Çözüm 3 aşamalı olacak!

Öcalan’ın 20 yıl önce Hasan Cemal’e söylediği o söz neydi?

ÖCALAN’IN MEKTUBUNU KANDİL’E KİM GÖTÜRDÜ?!

ÖCALAN’IN MEKTUBU TÜRK VE TUĞLUK’TA!