Abone Ol

Önce lezbiyen iddiaları, şimdi kiloları! Bu ne hal Eyşan?

Bir dönem lezbiyen olduğu iddialarıyla gündeme gelen eski model Eyşan Özhim, şimdi de fazla kilolarıyla gündeme geldi

Önce lezbiyen iddiaları, şimdi kiloları! Bu ne hal Eyşan?

BİR dönem podyumlarda, moda katalogları ve billboard’larda seksi görünümüyle fırtınalar estiren eski manken Eyşan Özhim’i, aldığı kilolar ve farklı görünümüyle gören hayranları bile tanımakta zorlanıyor. Kolundaki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat geçirdiği öğrenilen Özhim, uzun süredir oturduğu İstanbul’un bohem semti Cihangir’de kilolu haliyle Habertürk tarafından görüntülenince magazin dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Eyşan Özhim’in yeni görüntüsünün bu kadar şaşkınlığa yol açmasında, sürekli fit ve makyajlı hatırlanmasının da etkisi büyük. 1992’de Türkiye ikinci güzeli seçildiğinden beri gündemde olan Özhim, aslında mankenlik ve modelliği en uzun süre yapan isimlerden biri oldu. Kusursuz vücudu ve seksi bakışlarıyla mayo kataloglarının aranılan ismiyken evlendikten sonra mankenliği bırakarak herkesi şaşırtmıştı. O günler de herkes magazin dergilerinin kapaklarını süsleyen Özhim’in mesleği zirvede bırakması konusunu tartışırken, kendisi ise kısa süre içinde Network’ün reklam ve marka müdürü olarak ekonomi safyalarında boy göstermeye başladı. Çalışan kadına hitap eden markanın imajına uygun biçimde gözlerden uzak yaşamaya devam eden Özhim, bu dönemde sadece markanın katalog çekimlerinde modellik yaptı.

"KARDEŞ GİBİ OLMUŞTUK"
Şöhretinin zirvesindeyken uzun süre flört ettiği müzisyen sevgilisi Serdar Şensezgin ile evlenmişti. Çıkan tüm dedikodulara karşı evliliği sürdüren çift yıpranmaya karşı duramadı. Flört dönemiyle beraber 17 yıllık birlikteliğin bitmesinden sonra duygularını dile getiren Özhim, eşini çok sevdiğini ancak aralarındaki aşkın bittiğini belirtti ve ekledi; “Serdar ailem gibi oldu; kardeşim, anam, babam gibi... Bu yüzden evliliğimizi bitirdik. Dostluğumuz baki kalacak.” Evliliklerinin bittiği dedikodusunu kabul etmediği dönemde Eyşan Özhim’in bir yıl önce boşandığı ortaya çıktı. O zamanlar gazetelere açıklama yapan eski kocası Serdar Şensezgin aşkını, “Boşandığımızı Taksim’in ortasında açıklamaya gerek görmedik. Onun mutluluğu benim için çok önemli. Gözlerinin içinin gülmesi bana yetiyor” sözleriyle dile getirmişti.

"AŞK HER ŞEYİN İÇİNDEDİR"
Boşanmanın ardından yönetmen Aydın Bulut ile birliktelik yaşayan Eyşan Özhim’in başı bir dönem lezbiyen dedikodularıyla ağrıdı. Söylentileri her fırsatta reddederken lezbiyenliğe karşı olmadığını da vurgulayarak cinsel ayrımcı görüntüsü vermemeye çalıştı. O açıklamalardan birinde şöyle diyordu: “Lezbiyen ve travesti pek çok arkadaşım var. Ama ben lezbiyen değilim. Bu bana atılan bir iftiradır. Kimler neler uydurup, yazıyorlar? Eğlenmeyi severim ama sınırlarımı iyi bilirim.” Aslında dedikoduların çıkmasına neden olan yaptığı bir röportajda aşktan ne anladığıyla ilgili söyledikleriydi. Lezbiyen olmadığını, erkeklere ilgi duyduğunu açıkladıktan sonra aşkla ilgili kavramsal bir açıklama yapmış, “Ben Mevlânâ’ya Sufizm’e inanıyorum. Aşk her şeyin içindedir. Platonik olarak bir çocuğa, bir lambaya, bir çiçeğe âşık olup haftalarca onu düşünebilirim. Bir gün bir kadına âşık olabilirim ama lezbiyen olmam” demişti. Yönetmen sevgilisi Aydın Bulut’un yurtdışından ve Altın Portakal’dan çok sayıda ödül kazanan filmi Başka Semtin Çocukları’nda da rol alan Eyşan Özhim oyunculuktaki yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti ve olumlu eleştiriler aldı. Eyşan Özhim, kariyerini dizi ve sinema oyuncusu olarak devam ettiriyor.

RESİM BÖLÜMÜ MEZUNU
DOĞUM TARİHİ: 5 Ekim 1970
DOĞUM YERİ: İstanbul
MEDENİ DURUMU: 17 yıllık birlikteliğin ardından eşi Serdar Şensezgin’den boşandı.
EĞİTİMİ: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü
OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER: Elveda Rumeli, Başka Semtin Çocukları, Kutsal Damacana, Emret Komutanım-Şah Mat, Kısık Ateşte 15 Dakika, İyi ki Varsın, Teleflaş, Yıldızlar Gece Büyür