Abone Ol

Önce CNN Türk, şimdi de Hürriyet: Demirören Medya AKP'ye karşı muhalefet saflarına mı geçti?

Demirören Medya Grubu'nda son günlerde yayımlanan "muhalif" haberler, Demirören muhalefete mi göz kırpıyor yorumlarına neden oldu.

Önce CNN Türk, şimdi de Hürriyet: Demirören Medya AKP'ye karşı muhalefet saflarına mı geçti?

Demirören Holding'e ait medya grubunda son günlerde yayımlanan "muhalif" haberler Demirören muhalefete mi göz kırpıyor yorumlarına neden oldu.

Geçen günlerde firari Sezgin Baran Korkmaz, CNN Türk canlı yayınına katılmış ve suçsuz olduğunu savunarak "2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim" demişti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) o yayın üzerine CNN Türk hakkında inceleme başlattı.

Odatv'deki analize göre Geçen günlerde yine CNN Türk'te yayımlanan "Üniversiteli işsiz ordusu büyüyor!" başlıklı haberde kontrolsüzce açılan özel üniversiteler eleştirilirken artan işsizliğe dikkat çekildi. Hürriyet'te ise AKP'nin hazırladığı sokak hayvanlarının "uyutulması" tasarısı manşetten eleştirilirken, sokak hayvanları için "kısırlaştırma seferberliği" çağrısı yapıldı.

Hürriyet'te yayımlanan "İstanbul işgal günlerinde bile can dostlarına sahip çıktı" başlıklı haberde, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın babası İslamcı yazar Sadık Albayrak’ın “41 Orijinal Belge Işığında Eski İstanbul’da Hayat ve Çevre” kitabına dayanılarak, İstanbul insanlarının geçmişte "hayvanların ahı" nedeniyle büyük felaketlere maruz kalacaklarına inandıkları belirtildi. Haberde, Sadık Albayrak'ın sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin öneriyi “gayriinsani bir fiil” olarak nitelendirdiği aktarıldı.

Bu durum, 31 Mart yerel seçimleri sonrası farklılaşan siyasi iklimin Demirören Holding'e ait medya grubunun yayın politikasında da değişimlere neden olduğu yorumlarına neden oldu.