Abone Ol

Ömer Özgüner Star'ın yeni dizi bombalarını patlattı

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner kanalın dizileriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Ömer Özgüner Star'ın yeni dizi bombalarını patlattı

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, “Farklı türlerin iş yapacağına inanıyorum. Seyirci de aynı projelerin yapılmasından sıkıldı” dedi.

Star TV’nin dünya seyircisini yakalayan işlere imza attığını söyleyen Ömer Özgüner; yeni projelerini, uzun vadedeki hedeflerini ve dizi sektörünü Milliyet'ten Senem Aydın'a anlattı.

Yeni yayın dönemi için neler düşünüyorsunuz? Star TV’nin yeni sezon planları ne?

Siyah İnci ilk yeni işimiz. İstanbullu Gelin, Söz ile Fazilet Hanım ve Kızları geçtiğimiz yıldan devam eden projeler. Yazın iki dizi yayına girdi, onlar devam ediyor.

Gül Oğuz’un genel yönetmenliğini, Murat Can Oğuz’un yönetmenliği üstlendiği Hayat Sırları için anlaştık. O sıcak bir aile hikayesi. Abdullah Oğuz’un yönetmenliğini yaptığı, yapımcılığını da kendisinin üstlendiği, Kadir Doğulu ve Melisa Sözen’in başrollerinde olduğu Babamın Günahları başlayacak.

"DOĞRU PROJE OLANA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, kadın entriklarının olduğu güzel bir hikayemiz var. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Bade İşcil ve Tülin Özen başrollerinde olacak. Bir de Limon Yapım’la Avlu adlı bir proje için çalışıyoruz. Barış Arduç ve Burak Özçivit’le de anlaştık ama doğru proje olana kadar bekleyeceğiz.

Dizi seçimindeki kriterleriniz neler?

Biz farklı türlerin iş yapacağına inanıyoruz. Seyirci de aynı işlerin yapılmasından sıkıldı, değişik şeyler arıyor. Seçtiğimiz projeler böyle aslında. Oyuncu castı da bizim için oldukça önemli. Çok uzun sürelerin, çok uzun bölümlerin seyirciyi sıktığını düşünüyorum. İyi diziler artık 1-2 sezonda bitmeye başladı.

"KISA SERİLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kısa seriler yapmayı düşünüyoruz. Yazın Çember'i denedik. Bu sene Börü var. Sektördeki rekabet çok büyük. ‘Ben sadece oyuncuyla ya da senaryoyla kazanırım’ gerçekten olmuyor. Birden çok unsurun bir arada olması, o sinerjinin yakalanması gerekiyor. Biz, modern yurt dışında da karşılığı olan işler yapmaya çalışıyoruz.

Çalışma saatleriyle ilgili tartışmalara ne diyeceksiniz? Dizi süreleri kısalır mı?

Mini serilerde kısalabiliyoruz ama dizi sürelerinde kısalmanın ekonomisi oluşmadı henüz. Hep hedefimizde var ama bu konuda herkes elini taşın altına koymalı.
Oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı ‘Ben 60 dakikalık dizi yapayım, 140 dakikalık dizi parasını alayım’ derse bu ekonomi oluşmaz. Bizim kapımız çok açık. Gerçekten fiyatını, süresini buna göre ayarlayan yapımcı ve oyuncu gelsin.

Yılda kaç proje okuyorsunuz?

Ortalama 100 senaryo geliyor. Senaryo anlamında çok kuvvetli bir ekibimiz var. Yeni jenerasyon seyirciyle buluştuğumuzu düşünüyoruz. Hem yapımcıların hem oyuncuların rağbet ettiği bir kanal olduk.

"YURT DIŞI GELİRLERİ ALTI KAT ARTTI"

Bunun bir nedeni de zamanın ruhunu yakalayan bir kanal olma çabamızdan kaynaklanıyor. 2013 yılından bugüne Star TV’nin yurt dışı gelirleri altı kat arttı. Çok büyük artış oldu. 100 milyonlara dayandı yurt dışı gelirimiz. Dünya seyircisini yakalayan işler yaptığımızı düşünüyoruz.

Evlilik programları kaldırıldıktan sonra nasıl tepkiler aldınız?

Biz Zuhal Topal’ın sunumundan memnunduk ama formatla bağımızı kestik. RTÜK de çıkmaz bir noktaydı. Ama şu an bütün kanalların suç olaylarını anlatıyor olması da bir kısırlığın göstergesi. Büyük kanallar arasında bir sıkışmışlık var. Dizi hâlâ bir kolon. Ama seyirciyi rahatlatıcı alanlar arıyoruz. Gündüz kuşağında kadınların eğleneceği bir projenin eksik olduğunu düşünüyorum. O da ajandamızda var. Bir de reality yarışma eksikliğini hissediyorum.

Müzik yarışmaları ve farklı formatları ekrana getirmeyi düşünüyor musunuz?

Çok düşünmüyoruz. İnsanlar belgesel ihtiyaçlarını belgesel kanallarından, müzik ihtiyaçlarını müzik kanalllarından giderebiliyor. Ya da yarışma formatları için TV8’i tercih ediyorlar. Ben reality yarışmaların iş yapacağına inanıyorum. Türkiye’nin reality yarışma açığının olduğunu düşünüyorum.

Yeni bir kitap projeniz var mı?

İşlerin yoğunluğundan pek vaktim kalmıyor. Aklımda bir şeyler dönüyor ama yazmaya zaman olmuyor açıkçası.