Abone Ol

Öldürülen köpek Nero'nun sahipleri hukuk mücadelesi veriyor

Alp Erkin tarafından öldürülen Nero'nun dosyasında son durum ne? Aile mahkemesinin verdiği bir karar Sabah gazetesinde "koruma tedbiri talebi reddedildi" başlığıyla yer aldı. Medyafaresi.com son durumu ailenin avukatı Didem Denker'e sordu.

Öldürülen köpek Nero'nun sahipleri hukuk mücadelesi veriyor

Avukat Didem Denker, zanlı çiftin mağdur aileye yaklaşmaması için uzaklaştırma ve koruma talep ettiklerini açıkladı. Denker şunları söyledi:

Koruma tedbir kararlari sorusturma asamasinda Emniyet eliyle veya dogrudan Savcılık makamından talep edilebildikleri gibi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun kapsamında Aile Mahkemeleri’nden de talep edilebilirler.

Sorusturma Savcılık asamasinda sürmektedir. Şüpheliler Alp Erkin ve Sadiye Erkin hakkinda uzaklastirma karari dahil bircok koruma tedbiri Savcilik dosyasindaki taleplerimizdendir.

NERO'NUN HAYAT DOLU GÖRÜNTÜLERİ

Koruma tedbir kararı alım sürecinin Aile Mahkemeleri’nde hızlı ilerlediği genel bir bilgi olarak verilebilir. Nero’nun öldürülmesi olayi, Şüpheli Alp Erkin’in silahla karıştığı ilk olay degildir.

Hal böyle olunca süreçte hızlılık esasıyla hareket edilmiş ve koruma tedbir talebimiz; Savcılık dosyası yanında Aile Mahkemesi’ne de yöneltilmiştir.

Aile Mahkemesi’nin koruma tedbir kararını red gerekçesi taraflar arasında aile bağı bulunmamasıdır.

Savcilik makamı ise henüz kararını vermiş değildir.

Özetle, Aile Mahkemesi’nin red kararı Şüpheliler hakkında koruma tedbir karari verilmeyeceginin bir göstergesi degildir. Sayın Savcılık makamının vereceği karar beklenmelidir.

Avukat Didem Denker