Abone Ol

Okula başlama yaşını 69 aya çıkaran yasa Meclis'ten geçti

İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Okula başlama yaşını 69 aya çıkaran yasa Meclis'ten geçti

TBMM'ye sunulan, bazı kanunlarda ve 652 Sayılı KHK'de değişiklik yapılmasına dair teklifle 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 ay olarak yeniden düzenleniyor. Yeni düzenlemeyle gelişimi hızlı çocukların okula erken başlaması, gelişimi yavaş olanların ise okula geç başlamasının önü açılacak.

Yeni kanun teklifiyle ilkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydın ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenecek.

MEB, 72 ay olan okula başlama yaşını, 2012-2013 eğitim öğretim yılında getirilen 4+4+4 eğitim sistemiyle 60 aya düşürmüştü. Sonra yapılan düzenlemeyle ilkokula 66 ayı tamamlayan tüm çocuklar, kayıt yaptırabiliyordu. Ancak okula hazır olmayan 66-68 ay arası çocukların kayıtları velilerinin dilekçesiyle, 69-71 aylıkların sağlık raporuyla erteleniyordu