Abone Ol

Okul müdürünü taciz ederken gördüm!

Hakkında taciz soruşturması başlatılan Fen Lisesi Müdürü S.K.'yı sekreter S.I.'yı taciz ederken gördüğünü öne süren bir görevli, mektup yazdı.

Okul müdürünü taciz ederken gördüm!

Görevli, mektubunda, "Müdür, ellerini S. hanımın beline dolamış, 'benim neyim eksik, neden beni kabul etmiyorsun' diye sıkıştırıyor, S. hanım ise kurtulmaya çalışıyordu, ben içeri girince ellerini çekti" dedi.

Adana Fen Lisesi Müdürü S.K.'nın, okulda görevli iki dul kadına cinsel tacizde bulunduğu biçimindeki vahim iddia üzerine başlatılan soruşturma aradan 2,5 ay geçtiği halde sonuçlanmadı.

Ancak bir okul görevlisi, taciz iddiasının gerçek olduğunu öne süren bir mektup kaleme alarak gazetemize ulaştırdı. "Gerekiyorsa kimliğimi açıklar, tanıklık da ederim" diyen görevli, "Evrak imzalatmak için odasına girdiğimde müdür beyi, S. hanımı sıkıştırmış belinden tutmuş olarak gördüm. S. hanıma 'beni neden kabul etmiyorsun, benim neyim eksik' diyor, o da kurtulmaya çalışıyordu" dedi.

"GÜZELLİĞİNDEN MAHRUM ETME"
Duyduğu vicdani rahatsızlık nedeniyle mektup yazdığını, bildiklerini dürüstlüğümüze inandığı için anlatmak istediğini vurgulayan görevli, mektubunda önce D.B: ve S.I. hakkındaki gözlemleri aktarıyor. S.I.'nın iki, D.B.'nin ise üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren dul kadınlar olduğun belirten görevli, Müdür S.K.'nın iltifatlarının düşündürücü olduğuna işaret ediyor: Bulunduğumuz ortamlarda bile S.I.'ya 'çok güzelsiniz, etrafımda böyle güzel bayanların olması beni ayrı mutlu ediyor. Sen hiç hasta olma, izne gitme, bizi bu güzellikten mahrum etme, sensiz buranın tadı yok' diyordu.

İŞİ BIRAKMAK VE GİTMEK İSTİYORDU
S. hanımın zaman zaman kendisiyle dertleştiğini belirten Fen Lisesi görevlisi, mektubunda şunları anlattı: "Bana, müdür beyi kastederek 'Onun yakınında bile durmak istemiyorum. 'Bu hareketlerinize devam ederseniz ben işi bırakırım' dediğim zaman 'özür dilerim, boş bulundum. Bir daha olmayacak' diye söz veriyor' diye anlatırdı. "İş  bulsam, çocuklarım olmasa, evim kira olmasa bir dakika bile durmaz giderim' diyordu. Bu olayın en az yedi sekiz defa tekrarlandığını biliyorum. S. hanım, müdürü uyarmış ama dinletemediğini söylüyordu bana.
        

MÜDÜR S.'NIN BELİNE SARILMIŞTI
Müdürün tanık olarak gösterdiği kişilerin tamamının okulda sigortalı çalışan kişiler olduğuna da dikkat çeken görevli, 8 sayfadan oluşan mektubunda, iddiasına göre taciz anını şöyle anlattı: Bir gün müdüre bir evrak imzalatmam gerekiyordu. S. hanım yerinde yoktu, içerden sesi geliyordu. Kapıyı hafifçe araladım. S.K., S. hanımı sıkıştırmış ellerini sıkıca beline dolamış, 'benim neyim eksik, beni neden kabul etmiyorsun' diyordu. S. hanım ise elleriyle müdür beyi iteleyerek kurtulmaya çalışıyordu. Kapıyı çalınca ellerini çekti, S. hanıma yönelik konuşması birden değişti.

2,5 AYDIR SONUÇLANMADI
Taciz iddiası üzerine Adana Valisi İlhan Atış'ın talimatıyla başlatılan soruşturmada, aradan 2,5 ay geçtiği halde bir sonuç çıkmadı.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zühtü Ovalı, Şube Müdürü Osman Kalender ve İlköğretim Müfettişi Yaşar Eker tarafından yürütülen soruşturma ile ilgili somut bir adım atılmaması dikkati çekiyor. Müfettişlerin çok sayıda kişinin ifadesine başvurduğu ancak raporun henüz ya yazılmadığı ya da yazılsa bile müdürlük makamına sunulmadığı yahut da raporun yeterli bulunmadığı anlatılıyor.