Abone Ol

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı

Almanya'nın en karakteristik festivallerinden biri olan 'Oktoberfest' Münih kentinde, belediye başkanı Dieter Reiter'ın ilk bira fıçısını açmasıyla başladı.

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı

Bu yıl 182. kez düzenlenen,  Dünya’nın en büyük açık hava halk panayırı, bugün saat tam 12.00’de Belediye Başkanı Dieter Reiter’in 200 litrelik bira fıçısına tahta çekiçle musluk çakıp , Bavyera lehçesiyle “Çakıldı” demesiyle başladı.

OKTOBERFEST GÜZELLERİ BİRAYA DOYDU.. FOTO GALERİ

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı - Resim: 1

Belediye Başkanı Reiter, gelenek gereği ilk birayı Başbakan Horst Seehofer’e sundu. Bu seronomide, belediye başkanının musluğu kaç vuruşta fıçıya çaktığı geleneksel olarak çok önemli. Bu iş için festival öncesi özel bir kurs alan Reiter, bu yıl iki vuruşta musluğu çakmayı başardı.

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı - Resim: 2

BİRACILARIN GELENEKSEL YÜRÜYÜŞÜ

Festivalin başlaması öncesi bira üreticilerinin geleneksel bandolu yürüyüşleri büyük ilgi gördü. Bira festivali resmi açılışı öncesi tarihi bira üreticileri yürüyüşünde özel süslenmiş faytonlar binen politikacılar ve sanatçılar halkı selamladı. Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, Münih Eski Belediye Başkanı Christian Ude ve Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ilk dikkati çekenler arasındaydı.

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı - Resim: 3

DÜNYANIN HER YERİNDEN BİRA TURİSTLERİ

3 Ekim’e kadar sürecek bira festivali boyunca kentte yaklaşık 7 milyon turist bekleniyor. Bugünkü geleneksel açılış töreni için  Dünyanın her yerinden  gelen turistlerin yanı sıra Türkiye’den özel gelenler de dikkati çekti. Bu yıl da en az 7 milyon litre bira içilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 6,3 milyon ziyaretçi 7,7 milyon litre bira içmişti.  Bu yıl yaklaşık bir litre olan bir “Mass” biranın fiyatı 10,10 ile 10,40 euro (34 ile36 TL) arası belirlendi.  Biradaki alkol oranı ortalama olarak yüzde beş olurken, en fazla alkol oranı yüzde 6,3 ile Hofbraeu birasında bulunuyor.

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı - Resim: 4

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Son günlerde mültecilerin Münih’e akımıyla yoğun bir çalışma içerisinde olan Münih Emniyet Müdürlüğü, Oktoberfest’te de en üst düzeyde güvenliği sağlamak için çevre eyaletlerden polisler getirtti. Ayrıca, çok sayıda İtalyan ve Fransız’ın şenlikte sık sık olay çıkartması nedeniyle festival boyunca İtalyan, Fransız ve İsviçreli polisler de destek görevi üstleniyor.

Oktoberfest çılgınlığı Münih’te başladı - Resim: 5

DHA