Abone Ol

Oktay Usta işsizlik maaşına başvurdu!

Türksat üzerinden yıllardır milyonlarca kişiye ulaşan Samanyolu TV çalışanları ise işsiz kaldı. 17 yıldır Samanyolu TV'de yayınlanan Yeşil Elma programının sunucusu Oktay Usta da işsiz kalanlardan biri.

Oktay Usta işsizlik maaşına başvurdu!

Oktay Usta ve ekibi, dün Yeşil Elma programının çekildiği sete son kez gelerek kahvaltı yaptı ve işsizlik başvurusu yapmak için İŞKUR'a gitti.

HİÇBİR ŞEYİN GARANTİSİ YOK

Yıllardır evlerde güzel yemekler pişirilmesi için çabaladığını dile getiren Oktay Usta'nın sunduğu Yeşil Elma bundan sonra yayın yapamayacak. Yayın karartılmadan önceki cuma günü seyircisiyle pazartesi görüşmek üzere vedalaştığını söyleyen ancak pazartesi ekrana çıkamayan Oktay Usta artık işsiz. Dün Yeşil Elma setine gelen ünlü sunucu arkadaşlarına veda ettikten sonra İŞKUR'a gitti. İşsizlik başvurusu yapan Oktay Usta şunları anlattı: “İŞKUR'a başvurumu yaptım. 2 senedir hiç aklımıza gelmeyen işler başımıza geliyor. Herkes ne oldum diye değil ne olacağım diye düşünmek zorunda. Benim düne kadar işsizlik sigortasına başvuracağım aklıma gelmezdi. Ama unutmayalım yarın ne olacağını sadece Allah bilir. Hiçbir şeyin garantisi yok. Mevkilerin, rütbelerin bir önemi yok. Bugün işçi hakkımı kullandım ve sadece bu anı yaşadım.”

SAMANYOLU TV BİZİM EVİMİZDİ

Yeşil Elma programının yayın yönetmeni Mustafa İslam da Oktay Usta'yı yalnız bırakmadı. Usta ile birlikte işsizlik başvurusu yapan İslam, işsiz kalmanın kendilerini üzmediğini ancak kurumun ıssız kalmasının canlarını acıttığını ifade etti. İslam, şöyle konuştu: “Bir boşluk yaşıyoruz. Samanyolu Televizyonu bizim evimizdi. Ben kurumumla birlikte büyüdüm bu sebeple mesele sadece işsizlik değil. Asıl problem insanların emekleri ve fedakarlıklarıyla oluşmuş Samanyolu Yayın Gurubu kanallarının ıssız bırakılması. Biz bir şekilde evimize ekmek bulup götürürüz ancak Samanyolu Televizyonu'ndan ayrılmak canımızı acıtıyor. Biz Yeşil Elma ekibi olarak bir aileydik. 15 senedir Oktay Usta ile birlikte çalıştım.”