Abone Ol

Öğretmen atamalarında kargaşa!

19 Eylül'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile proje okularında görev yapan binlerce öğretmen yer değiştirecek. Mevcut öğretmenlere “Yeni yer bulun” denildi.

Öğretmen atamalarında kargaşa!

Pazartesi günü MEB tarafından yayınlanan genelge ile proje okul öğretmenlerinin görev süresi 8 yıl ile kısıtlandı. 4 yıl görev yapanların okulda kalıp kalmamasına ise okul müdürlerinin karar vereceği bildirilirken, proje okullara öğretmen atamalarının Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılacağı kaydedildi.
Proje okullarda bugüne kadar görev yapan öğretmenler yeniden başka bir proje okulu seçemeyecek. Genelge ile en az 8 bin öğretmenin yer değiştirmesi bekleniyor. Proje okullarında görev yapan 8 bin öğretmenin yerine gelecek 8 bin öğretmenle birlikte yaklaşık 16 bin öğretmenin yer değiştirmesi söz konusu. Yani binlerce öğretmen üç gündür deyim yerindeyse uyku uyuyamıyor, “Nereye gideceğim” tedirginliği yaşıyor.

Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin eğitim gördüğü bu okullarda yaşanacak tayin fırtınası binlerce öğrenciyi de etkileyecek. Öğrenci, öğretmen ve veliler bu belirsizliğe, çok başarılı öğretmenlerinin başka yerlere atanacağına tepki gösteriyor. Bir yetkilinin bu konuda sağlıklı açıklama yapmasını bekliyor. Biz de öğretmenler, öğrenciler ve onların aileleri adına bu konudaki en yetkili kişi olan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e dün durumu sorduk.
Sayın Müsteşar Tekin ile telefonla görüştüğümüzde saatler 14:00’ü gösteriyordu. Kendisi toplantıda olduğunu, 15-20 dakika sonra aramamızı söyledi. Dediği şekilde aradık, telefonu cevap vermedi. Yaklaşık 10 dakika sonra Müsteşar Tekin’in basın müşaviri arayarak, konuyu ayrıntısıyla sordu. Sozcu.com.tr’ye dönüş yapılacağını söyledi. Beklemeye başladık. Aradan 25 saat geçtikten sonra basın müşavirliğini bir kez daha (Bugün saat 15:00) aradık. Aldığımız yanıt, “Sayın müsteşarın size dönüş yapılması konusunda bir talimatı henüz yok” oldu.
Bu konunun muatabı binlerce öğretmen ve yıllardır etle tırnak oldukları öğretmenlerini kaybedecek onbinlerce öğrenci. Bu insanlar gazetecilerden sorunlarıyla ilgili bir haber bekliyor. Sozcu.com.tr de bunun bilincinde olarak onların sorularını yetkilelere ileterek, yanıtlarını almaya çalıyor. Şimdi bir kez daha soruyoruz: Bu başarılı öğretmenlerin ve proje okullarının başarılı öğrencilerinin durumu ne olacak?

sözcü