Abone Ol

Öğrenciye Bir Darbe Daha: Yurtta Çamaşır Yıkama 30 Lira Oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yurdunda kalan öğrencilerin yıkadıkları çamaşırların ücreti bir gecede 3’e katlandı.

Öğrenciye Bir Darbe Daha: Yurtta Çamaşır Yıkama 30 Lira Oldu

Öğrencilerin çamaşır yıkamak için okulun kırtasiyesinden satın aldıkları jetonların tanesi 5 TL’den 15 TL’ye yükseldi.

Öğrenciler, yurtta konaklamak için yıllık 21 bin TL ile 27 bin TL arasında değişen ücretler ödüyor. Buna rağmen, çamaşırlarını hem yıkama hem de kurutma için birer jeton satın almak zorunda olan öğrenciler, 30 TL ödemek zorunda kalıyor. Yurtta kalan öğrenciler, yurt müdürlüğüne mail atarak ücretlerin eski haline dönmesi için başvuru yaptıklarını ancak herhangi bir dönüş alamadıklarını belirtti.


Yurtta kalan bir öğrenci yaşadıkları sorunu BirGün’e anlatarak, bu fiyatlarla ay içinde çamaşır yıkamak için yaklaşık 100 TL gibi bir ücret ödemeleri gerektiğini söyledi. İsmini vermek istemeyen öğrenci, “Jetonların satışı yurt müdürlüğünde yapılmıyor. Okulun içindeki kırtasiyede yapılıyor yani bu da başka birinin tekelinde. Bizim taleplerimize kulaklarını tıkamış durumdalar. Zam geldiğinde ilk başta kimse çamaşırlarını yıkamadı ama insanlar mecbur kalınca eskiye göre az da olsa çamaşır yıkamaya başladı. Ben bu fiyata çamaşır yıkamayı kabul etmiyorum ve kendi çamaşırlarımı arkadaşlarımın evinde yıkıyorum” dedi.

Yurtta kalan bir başka öğrenci ise şunları söyledi: “Ben bursluyum ve tek gelirim ailemin gönderdiği harçlık. Zaten sürekli her şeye zam geliyor. Artık karşılayamaz hale geldim. Bir de çamaşır yıkama ücretine zam gelmesi tamamen zor durumda bırakıyor. Sadece makineyi kullanmak için bu kadar para ödemeyi anlayamıyorum. Bazı arkadaşlarımız dışarıda çamaşırlarını yıkayıp getiriyor ama herkesin öyle bir imkanı yok. Ücretin tekrar eskisi gibi jeton başı 5 TL’ye düşürülmesini talep ediyoruz.”

Berkay Sağol Birgün