Abone Ol

Öğrencisiyle birlikte enkaz altında kalan genç öğretmen: Mezardan çıktık

Öğrencisiyle birlikte enkaz altında kalan genç öğretmen yaşadıklarını saniye saniye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattı.

Öğrencisiyle birlikte enkaz altında kalan genç öğretmen: Mezardan çıktık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Seferihisar açıklarında 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde çöken binada enkaz altından çıkarılan depremzedeleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Öğrencisiyle birlikte enkaz altında kalan genç öğretmen yaşadıklarını anlattı. Binanın deprem etkisiyle çökmesinin ardından öğrenciyle birlikte enkaz altında kaldıklarını belirten öğretmen, ilk dakikalarda yıkılan binanın üzerine çıkan vatandaşların seslerini duyduğunu ardından ağırlığın etkisiyle binanın daha da çökerek kendisini sıkıştırdığını söyledi.

Genç öğretmen öğrencisinin ikinci çöküntü ile başının kumun altında kaldığını ve o anda hayatını kaybettiğini, daha sonra çocuğa vurarak hayata döndürdüğünü söyledi.

Öğrencisiyle birlikte enkaz altında kalan genç öğretmenin anlattıkları, dinleyenlerin gözlerini doldurdu. Genç öğretmen yaşadıklarını şöyle anlattı;

*Ben 8 yaşındaki bir çocuğa ders veriyordum. Onunla birlikte merdiven boşluğuna düştük ve bütün hepsi üzerimize düştü yani bütün binanın ağırlığı üzerimizdeydi.

Bir ara bizi kurtarmaya çalıştılar onu hatırlıyorum. Bizi kurtarmaya çalışırken bina çöküyor deyip bir daha bir sessizlik oldu ve bizim nefesimiz bitmeye başladı. Sonra bir daha sesler yaklaştı, bir yarım saat sonra aniden, nasıl kurtulduk bilmiyorum.

*Mezardan çıktık tek hatırladığım bu. Yaklaşık olarak bir, bir buçuk saat kaldık diye biliyorum. Yani daha fazla kalamazdık zaten, orada hiç alanımız yoktu. Ders verdiğim çocuk öldü kucağımda ağzından köpükler geldi ve sırtına vurup nasıl onu rüyamda (Konuşamadığı ve enkaz altında sıkıştığı için yeterli oksijen alamamış. Olayın şokunda rüyada mı gerçek mi anlayamıyor) kendine getirttim bilmiyorum.

*Sadece el eleydik, o bana elini uzatıyordu, ben onun elini öpüyordum ben ona elimi uzatıyordum o benim elimi öpüyordu. Tek hatırladığım bu. Birbirimizin yüzünü asla göremiyorduk, bu şekilde anlıyorduk.

*Kurtarmaya geldiklerinde yanlış taraftan aramaya başladılar ve biz daha da çökmeye başladık. Daha da kumun altında kalmaya başladı kafalarımız çocukla. O arada çocuğun kafası tamamen kumun içinde kaldı, fark etmedim.

*Önceden kolu kalkıyordu, kolu düştü. ‘Kıvanç’ deyip nasıl bağırdım hatırlamıyorum, hızlı bir şekilde vurdum. Köpükler gelmeye başladı, öksürdü. Resmen orada hayata döndü.

Öğretmenin annesi ise, “Bilgisayar mühendisliği öğrencisi, özel ders veriyordu 50 lira kazanayım diye. ‘Gitme kızım’ dedim, ben de hemşireyim, ‘gitme çocuğum’ dedim. ‘İlla gideceğim anne’ dedi. ‘Çok tatlı çocuk görsen bayılırsın’ dedi. Çocuk da dönmüş buna, ‘Sen benim annemsin artık, sen benim annem oldun sen beni kurtardın’ demiş…O kadar tatlı bir şey ki” diye konuştu.

Sözcü