Abone Ol

Öğrenciler evlerinden derslere canlı yayınla katılıyor

Bir süredir online olarak müşterilerine diyetisyen, yabancı dil eğitimi, psikolog ve terapi gibi hizmetleri online görüşme olarak sağlayan webseans.com artık okullarda da kurulmaya başladı.

Öğrenciler evlerinden derslere canlı yayınla katılıyor

Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de okullara ara verildi ve bu dönemde öğrenciler derslerini evlerinden dinleyecek. Peki ama nasıl?

Webseans.com kurucu ortağı Eylem Doğan, “Öğrencilerin ve velilerin derslerinden geri kalma korkusu yaşamasına gerek yok. Çünkü kurduğumuz sistem sayesinde öğretmen bilgisayardan eş zamanlı tüm öğrencilerine bağlanabilecek.

Öğrenciler de evlerinden sınıflarına bağlantı kurabilecek. Ancak buradaki sınıf online bir sınıf ortamı olacak ve öğrenciler virüs bulaşma korkusu yaşamadan aynı anda hem derslerini dinleyebilecek hem de öğretmenlerine soru sorarak derse katılım sağlayabilecek, online sınıflarındaki arkadaşlarını da görecek ve konuşabilecek” diye konuştu.


KORONAVİRÜS DERSLERE ENGEL OLAMADI

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün “pandemi” ilan ettiği Koronavirüs nedeniyle ülkemizde de okullar tatil edildi. Öğrencilerin arkadaşlarından ve sınıf ortamından kopmadan ancak virüs bulaşma korkusu da yaşamadan evlerinde derslerini dinlemeyi sağlayacak sistemin adı webseans. Tek gereken ise her öğrencinin bulunduğu yerde bu sisteme ulaşmasını sağlayacak bir telefon ya da bilgisayar ve internet bağlantısı olacak.

“WEBSEANS” NASIL ÇALIŞACAK?

Yayın hayatına başladığı günden bu yana diyetisyen, psikolog, yabancı dil öğretimi gibi hizmetleri online olarak sunan webseans’ın çalışma sistemi şöyle işliyor:

Öğretmen belirlenen ders saatine göre sisteme giriş yapacak, aynı anda öğrenciler de evlerinde online bağlanıp sınıflarındaki yerlerini alacak. Öğretmen karşısında bu kez online olarak öğrencilerini bulacak. Öğrenciler de aynı sınıflarındaki gibi arkadaşlarını bilgisayar ya da telefonlarının ekranlarında görebilecek ve seslerini duyabilecek. Öğretmen ders anlatmaya başladığında öğrenciler anlamadıkları bir konuda öğretmene soru sorabilecek ya da öğretmenin sorduğu bir soruya cevap vererek derse katılım sağlayabilecek.

“WEBSEANS” OKULLARA KURULUYOR

Eğitimi öğrencilerinin bulunduğu yere götürmeyi sağlayan webseans ile şu anda öğrenciler sınıf ortamındaki gibi derslerine devam ediyor, derslerinden, arkadaşlarından kopmuyor ama bu sistemi sadece ders öğrenmeyi sağlayan bir sistem olarak sınırlı görmemek gerekiyor. Zira pek çok veli iş yoğunluğu dolayısıyla veli toplantılarına katılım sağlayamıyor ya da öğrencisinin durumu ile ilgili öğretmeniyle görüşemiyor.

Bu sistemde öğretmenler takvimlerinde müsait saatlerini belirliyor ve veliler o saatlerde sistem üzerinden randevu alarak online görüşme yapabiliyor. Böylece öğretmen ve veli arasındaki görüşme planlı olarak gerçekleşebiliyor.