Abone Ol

Orman Genel Müdürlüğü: Tunceli'deki Üç Yangın Kontrol Altına Alındı

Orman Genel Müdürlüğü, Tunceli'deki orman yangınlarından 3'ünün kontrol altına alındığını açıkladı.

OGM: Tunceli'deki Üç Yangın Kontrol Altına Alındı

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'deki Hozat-Ovacık özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda 18 Ağustos saat 13.45'te, 4 ayrı noktada başlayan orman yangınlarının 3'ünün kontrol altına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca "Devam eden diğer yangına 2 helikopter, 1 uçak, işletme müdürlüğümüze ait 1 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 2 dozer ve 2 greyder ve 40 personelle bugün de söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arazinin dağlık ve ormanının çok sık olmasından dolayı yangını önlemek adına ekiplerimiz 30 kilometre yol ve 25 kilometre de yangın emniyet şeridi açmıştır.

Yangının etrafında şerit açma çalışmalarımız devam etmektedir. Yangın yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. En kısa zaman içerisinde yangın kontrol altına alınacaktır" denildi.

Orman yangınının devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Vali MEhmet Özkan İse "Tanzi bölgesinde yangına, havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğünü" söyledi.

Vali Özkan, "Yaklaşık 4 gündür Hozat ile Ovacık ilçemiz arasında Tanzi Deresi'nin sağında ve solunda devam eden örtü yangınına arkadaşlarımız gerçekten deyim yerindeyse canlarını hiçe sayarak müdahale ettiler. 4 noktadan çıkan yangının 3 noktası tamamen söndürülmüş oldu." dedi.