Abone Ol

Ofis fantezileri pandemiye yenildi, yeni trend zoom ile flörtleşme

Araştırmaya göre, Pandemi döneminde ofisler kapanırken, gönüller gevşemeye başladı. Ev rahatlığında çalışan beyaz yakalılar arasında iş arkadaşlarıyla aşklar çoğaldı.

Ofis fantezileri pandemiye yenildi, yeni trend zoom ile flörtleşme

Pandemi döneminde alınan önlemler kapsamında Türkiye’de operasyonları bulunan uluslararası firmaların tamamı evden çalışma metoduna döndü. Yerli firmalar içinde de çalışanlarının sağlığını önemseyerek bu furyaya katılan pek çok oldu.

İş yerinin kasıntı ortamı ortadan kalkıp da evinin rahatlığına çalışmaya başlayınca herkes kendini buldu ve duygularını daha rahat ifade eder oldu. Bunun da en büyük sosyal getirisi, ofisteyken kaynaşamayan mesai arkadaşlarının uzaktan çalışırken daha yoğun flörtleşmeleri oldu.

Kadınlar tarafından kurulan tek tanışma uygulaması olan Gleeden’ın yakın dönemde yaptığı bir anket, pandemide kapanan ofislerin ofis fantezilerini yok ederken, çalışma arkadaşları arasındaki kaynaşmaları artırdığını ortaya çıkardı.

Toplam kullanıcısı 7,5 milyonu aşan ve ve bunun 800 bini Türkiye’den olan uygulama, evden çalışan üyeleri arasında yaptığı araştırma ile yeni normal çağın eğilimi olan, iş yerinden biriyle kaçamak yapmanın arttığını tespit etti.

Katılımcıların %72’si ofislerinin kapandığı günden bu yana en az bir iş arkadaşı ile sanal ortamda flörtleştiğini itiraf etti. %53’ü iş yerinden biriyle iş ilişkisinin ötesine geçen bir diyalog yaşadığını söyledi. %37’si ise düne kadar iş arkadaşı olan biriyle fiziksel olarak bir aşk ilişkisi yaşadığını dile getirdi.

Ofise gidilmediğinde, rahatsız kıyafetler giyilmediğinde, zaptürapt altında olunmadığında, kurumsal sınırlamalar ortadan kalktığında, olumlu bir ruh hali içinde evde çalışıldığında herkesin gönül yayları gevşedi.

Zoom’du, skype’dı, online toplantılardı, google drive’da ortak klasörlerdi derken dünkü mesai arkadaşları bugün muhabbet kuşlarına döndü.

Ofisler kapandı, aşka hasret kalan kalpler ardına kadar açıldı.

* Bu araştırma 1 - 30 Kasım 2020 tarihleri arasında Gleeden kullanan 1.045 kadın ve 1.862 erkek ile gerçekleştirilmiştir