Abone Ol

ODTÜ Öğrencilerinden Ali Babacana Şok Protesto!

Ali Babacan'ın ODTÜ'ye ziyaret gerçekleştirmek istemesi üzerine ODTÜ'lü Öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenci protestosunu öğrenen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan programını iptal etti

ODTÜ Öğrencilerinden Ali Babacana Şok Protesto!

ODTÜ’lü öğrenciler DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı protesto etti. Babacan’ın Ankara’da sürpriz bir şekilde gerçekleştirmek istediği ODTÜ ziyaretine öğrencilerin protesto engel oldu. Özgürlükçü Gençlik isimli Twitter hesabının paylaştığı videoda AKP’nin şimdiki politikasının yaratıcısı olarak Babacan’ı işaret eden ODTÜ’lüler ziyaret öncesi eylem gerçekleştirdi.

Babacan’ın ODTÜ kampüsündeki Çatı Kafe’de yapılacak söyleşisi, öğrenci gruplarının tepkisiyle karşılaştı. Öğrenciler tarafından kafe önünde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ali Babacan, stadında devrim yazan ODTÜ’de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik. TÜPRAŞ, TEKEL gibi birçok kurumu özelleştiren, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler bugün ortalığa ‘umuduz’ diye çıkmaya çalışıyor. Bizler de diyoruz ki AKP ve türevleri bu ülkeye umut olamaz. Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye’yi kuramaz.”

Açıklamanın ardından öğrenciler ‘Babacan gençliğe umut olamaz’ sloganı attı.

Daha sonra protestoyu öğrenen Babacan ODTÜ programını iptal etti.