Abone Ol

Öcalan'la İlgili Çok Önemli İddia

Terör örgütü PKK'nin lideri Abdullah Öcalan'la ilgili Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, "En geç 15 Şubat 2024 tarihinde koşullu salıverilmesi gündeme gelecek" dedi.

Öcalan'la İlgili Çok Önemli İddia

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Terörist Öcalan’ın umut hakkı var mı" başlıklı bir yazı kaleme aldı.


Takan bugünkü yazısında, terör örgütü PKK'nin lideri Abdullah Öcalan'la ilgili eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun değerlendirmesini köşesine taşıdı.

Takan, "Öcalan’ın en geç 15 Şubat 2024 tarihinde koşullu salıverilmesi gündeme gelecek" dedi.

Yazının ilgili bölümleri şöyle:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, yıllar önce terörist başını cezaevinden kurtaracak bir karar aldı.  Ancak ne iktidar ne de muhalefet bu kararın ve doğabilecek vahim gelişmelerin önüne geçmek için parmağını bile kıpırdatmıyor. Her nedense kulaklarının üstüne yatıyorlar!.. Kamuoyunun yakından tanıdığı eski Cumhuriyet Savcısı, Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu sesini duyurabildiği ölçüde çok uyarıda bulundu.

Cezaevinde suç işleyen Öcalan hakkında, bu konularda işlem yapılmadığı için Türkiye’de, İHAM kararını gözetince umut hakkı nedeniyle Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalandığını esas aldığımızda, Öcalan’ın en geç 15 Şubat 2024 tarihinde koşullu salıverilmesi gündeme gelecek.

Aksi durumda Öcalan’ın yeni başvurularında Türkiye, Öcalan’a tazminat ödeyeceği gibi, Avrupa Konseyi’nin de bu konuda veya benzer durumdaki mahkûmlar için Türkiye’ye yaptırımlar uygulaması gündeme gelecek."