Abone Ol

Öcalan HDP seçmenine hangi çağrıyı yapacak?

Talat Atilla Turktime'daki köşesinde, "Öcalan Seçimi boykot edin diyecek" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme alarak, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Öcalan HDP seçmenine hangi çağrıyı yapacak?

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülmesinin yankıları sürüyor.

Öcalan ile avukatları arasında geçen konuşmayı aktaran Atilla, "Öcalan ve avukatları arasında İstanbul seçimlerini yakından ilgilendiren kritik konuşmalar geçti" derken, "Avukatları Öcalan’a, HDP yönetiminden kendisine yakından bağlı bazı önemli isimlerin 'Seçimi boykot edin' önerisini getirdiler" diye belirtti.

Öcalan'ın, "Seçimi boykot edin diyeceksem, bu teklifi ancak tutanakla yaparım!" dediğini iddia eden Talat Atilla, "Seçim sonuçlarının kıl payı olduğunu düşünürsek, Öcalan’ın yapacağı açıklamanın seçim sonuçlarını etkileme potansiyeli yüksek..." diye belirtti.

Talat Atilla'nın yazısı şu şekilde:

"8 yıl aradan sonra terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesinin yankıları devam ediyor.

Muhalefet, Öcalan’a verilen görüşme iznini, 'İktidarın İstanbul seçimlerine yönelik seçim manevrası' olarak değerlendirirken...

İktidar çevreleri görüşmeyi 'Normal ve insani bir gelişme' olarak yorumladılar...

Peki, Öcalan ve avukatlarının 8 yıl sonra gerçekleştirdiği görüşmede neler konuşuldu?

Bundan sonra ne olacak?

Aldığım bilgilere göre, Öcalan ve avukatları arasında İstanbul seçimlerini yakından ilgilendiren kritik konuşmalar geçti.

Avukatları Öcalan’a, HDP yönetiminden kendisine yakından bağlı bazı önemli isimlerin 'SEÇİMİ BOYKOT EDİN' önerisini getirdiler.

Avukatlar, Öcalan’ın 'Seçimleri boykot edin' çağrısına, HDP’ye oy veren geniş bir kesimin uyacağını, APOLİTİK duruşun kendisine ciddi bir pazarlık alanı taşıyabileceğini belirttiler.

Aldığım bilgilere göre Öcalan 'Bu teklif düşünmeye değer ama bir şartla olabilir. Seçimi boykot edin diyeceksem, bu teklifi ancak TUTANAKLA yaparım!' yanıtını verdi.

Avukatların sessiz kalması üzerine Öcalan’ın 'Herkesin acaba dediği bir konuşmayı neden yapayım? Ne dediğim, niye dediğim belli olan, dedi mi, demedi mi tartışmasının gölgesinde bir konuşma olmaz. Açıklama yapabilirim ama bu açıklamayı sizler de imzalarsınız ve birer kopyası sizlerde kalır. Ancak böyle bir şartla boykot kararını düşünebilirim!' şeklinde konuştuğunu öğrendim.

Öcalan’ın avukatları 'Sizinle seçimden önce bir kez daha görüşme imkanımız olur mu bilmiyoruz. Elbette sorarız” yanıtına Öcalan ”Görüşürsünüz, görüşürsünüz!' cevabını verdi.

Öcalan’ın kendisine bağlı kesime 'Seçimleri boykot edin' çağrısının gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini hepimiz göreceğiz.

Öcalan, böyle bir açıklamaya çok yakın duruyor.

Seçim sonuçlarının kıl payı olduğunu düşünürsek, Öcalan’ın yapacağı açıklamanın seçim sonuçlarını etkileme potansiyeli yüksek..."