Abone Ol

Obama: Darbe girişimiyle ilgimiz yok, CIA Başkanı: Devamı gelecek..

Medyafaresi.com özel haberi: ABD Başkanı Obama, 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında ilk kez konuştu. Darbe girişimiyle hiçbir alakamız yok dedi.. Oysa ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA Başkanı John Brennan çok farklı bir mesaj vermişti...

Obama: Darbe girişimiyle ilgimiz yok, CIA Başkanı: Devamı gelecek..

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. "Erdoğan karşıtlığından haberdardık" diyen Brennan, Darbe girişimi sonrası Türkiye'de gerilmeler yaşanacak" ifadesini kullandı.

Obama: Darbe girişimiyle ilgimiz yok, CIA Başkanı: Devamı gelecek.. - Resim: 1Obama: ABD'nin darbeden daha önce haberdar olduğu bilgisi tamamen yanlış

Önceki gün İstihbarat ve Ulusal Güvenlik İttifakı toplantısına katılan John Brennan, "Son birkaç yıldır Türkiye'de siyaset sahnesinde önemli şeyler yaşanıyor. Erdoğan gün geçtikçe gücünü konsolide ediyor ve otoriterleşiyor. Darbe girişimi sonrası Türkiye'de gerilmeler yaşanacak" ifadesini kullandı.
'Türkiye'deki darbede CIA'nin rolü' ile ilgili bir soruya ise kaçamak cevap veren Brennan "Erdoğan karşıtlığından haberdardık" karşılığını verdi.

haber7