Abone Ol

O Toplantı Melih Bulu'yu Koltuğundan Etti

YÖK tarafından yapılan toplantıda çıkan 'Melih Bulu' kararı Erdoğan'a iletildi.

O Toplantı Melih Bulu'yu Koltuğundan Etti

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi atanmış rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasından önce yapılan toplantı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı. Odatv'nin haberine göre, dün öğleden sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bir toplantı gerçekleştirdi.

'Bu protestolar 6 ayda biter' diyen kayyım rektör Melih Bulu 7. ayında görevden alındı

'Bu protestolar 6 ayda biter' diyen kayyım rektör Melih Bulu, protestoların sürdüğü 6 ayın ardından rektörlük koltuğundaki 7. ayında kendisini atayan Erdoğan tarafından görevden alındı.

Toplantıda, Melih Bulu'nun ve Boğaziçi Üniversitesi'nin durumu görüşülerek, alınan kararlar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi.

Erdoğan'ın, kendisine iletilen bu kararlar doğrultusunda Bulu'yu görevden aldığı belirtildi.

Görevden alındığına inanmayan Melih Bulu önce dalga geçti, sonra paylaşımını sildi

'Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır' şeklindeki paylaşımını silip, hemen ardından Erdoğan'ın bir fotoğrafını paylaştı.

EYLEMLERE NEDEN OLMUŞTU

Melih Bulu, 2 Ocak 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti. Bulu’nun göreve atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri başlamış ve bugüne dek de bu protestolar devam etmişti..

Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını 6 aydan fazla bir süredir devam ettiriyordu. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektörlüğe sırt dönme eylemlerini gerçekleştirirken, öğrenciler de sık sık eylemler yaparak, Bulu'yu protesto ediyordu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Öte yandan, Erdoğan, geçen Ocak ayında Bulu'yu savunmuş ve Bulu'nun çok başarılı olacağına inandığını aktarmıştı.

Erdoğan, şunları söylemişti:

“Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amirse Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır. O da bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca “Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) şahsıma teklif ettiği dokuz isim içerisinden Melih Bey’i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi’ne layık gördük. Melih Bey’in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum.”